fbpx
Начало » България » Ново професионално образование за седмокласниците във Варна

Ново професионално образование за седмокласниците във Варна

  • bobi
  • 13 май 2020
  •  Коментарите са изключени за Ново професионално образование за седмокласниците във Варна

Нова информационна дигитална кампания в помощ на завършващите седми клас във Варна. Целта е младежите да направят информиран избор за това, къде да продължат да учат. Още през тази седмица започва първият етап на инициативата и всяка гимназия в региона ще има възможност да представи своята визитка на страницата на РУО, съобщиха от инспектората в нашия град.

От 18 май кампанията ще присъства в радиото и телевизията, където ще се излъчват серия интервюта с ръководители на училища, които ще могат да представят специалностите и условията в своите учебни заведения.

През настоящата година за пръв път във Варна ще бъде открита паралелка по компютърна анимация, както и нови професии в областта на химията и шивашката промишленост.

Акцент по време на кампанията ще бъдат предлаганите от учебните заведения възможности за дуално обучение, към което интересът става все по-голям. Особено внимание ще бъде обърнато и на специалностите, типични за Варна, в сферата на корабостроенето и корабоплаването, където има остър недостиг на кадри.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top