fbpx
Начало » Бакалавър » Новият ректор на СУ ще назначава главен мениджър, който да следи финансите на висшето училище

Новият ректор на СУ ще назначава главен мениджър, който да следи финансите на висшето училище

  • netpro
  • 21 ян. 2016
  •  Коментарите са изключени за Новият ректор на СУ ще назначава главен мениджър, който да следи финансите на висшето училище
rektor SU

Ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. Анастас Герджиков внася предложения за структурни промени в управлението на университета. Готови са документите за създаването на нова ръководна длъжност в университета – на административен ръководител или главен мениджър, и ще бъдат представени за гласуване на следващото заседание на Академичния съвет на 27 януари. Това обяви в интервю за „Дневник“ самият проф. Герджиков, който пое поста преди около два месеца от проф. Иван Илчев.

Герджиков коментира, че се обмислят два варианта за конкурс за ръководната позиция. Човекът на нея ще отговаря за финансите на висшето училище и част от административните отдели ще преминат под негово ръководство. Вариантите саса да се обяви конкурс, на който според Герджиков ще се явят стотици кандидати и това ще означава твърде дълъг процес на подбор, или университетът да събере препоръки за подходящи специалисти от министерства и работодатели и да избира сред тях. Ректорът клони към втория вариант, при който позицията ще може да се запълни по-бързо – в рамките на следващия месец или месец и половина.

Освен новата медиджърска позиция, Герджиков планира и създаването на звено от трима души, които да упражняват контрол над финансовите и административните процеси в най-старото висше училище у нас. За това е предвидена и електронна система, която обаче няма да стане готова толкова бързо по думите на ръководителя на СУ. В по-кратък срок ще има и още технически промени – например разделяне на отдели на две, уточни още той.

Източник: www.dnevnik.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top