fbpx
Начало » България » НОВА ИЗЛОЖБА В МУЗЕЙКО НИ СРЕЩА ОЧИ В ОЧИ С ВЛЕЧУГИТЕ

НОВА ИЗЛОЖБА В МУЗЕЙКО НИ СРЕЩА ОЧИ В ОЧИ С ВЛЕЧУГИТЕ

  • netpro
  • 10 мар. 2017
  •  Коментарите са изключени за НОВА ИЗЛОЖБА В МУЗЕЙКО НИ СРЕЩА ОЧИ В ОЧИ С ВЛЕЧУГИТЕ

На 21 март Музейко открива нова изложба: „Влечуги“, която ще представи над 40 вида змии, гущери и други представители от света на люспестите животни. Тракийско херпетологическо дружество гостува на Детския научен център и ще покаже интересни екземпляри, някои от които рядко показвани в България.

„Влечуги“ е първата изложба с живи експонати в Музейко. Тя ще може да се разгледа всеки ден от вторник до неделя до 18 юни. Специалисти от Тракийско херпетологическо дружество ще разкажат на децата най-интересното за влечугите, ще разкрият какви са анатомичните особености и характерните външни белези на люспестите животни и ще съдействат на всички желаещи да се докоснат до тях.

ЗА СУПЕРСИЛИТЕ НА ВЛЕЧУГИТЕ

В Музейко на гости пристигат над 40 вида отровни и неотровни екземпляра от света на влечугите, сред които са: черна мамба, зелена гигантска анаконда, гърмяща змия, варан, скална игуана, габонска отровница, гърмяща змия, питон, боа, гекон, токи, тайпан, смок и други. Децата ще се запознаят очи в очи с едни от най-интересните видове и ще научат всичко, което някога са искали да разберат за люспестите същества. Малки и големи ще могат да разкрият тайни от живота на представителите на рептилите и впечатляващи факти за всеки един от тях.

ИЗЛОЖБАТА „ОТКРИЙ АМЕРИКА – ИЗОБРЕТЕНИЯ“ ПОЕМА НА ПЪТЕШЕСТВИЕ

Изложба „Влечуги“ ще заеме мястото на експозицията „Открий Америка – изобретения“, която беше в Детския научен център от самото начало на неговото отваряне. „Открий Америка – изобретения“ поема на пътешествие из България, за да може децата, които нямат възможност да стигнат до София и разгледат Музейко, да се докоснат до интересния свят на науката.

За Музейко: 

Музейко е най-големият детски научен център в Източна Европа. Създаден е през 2015 г. от фондация „Америка за България“. Музейко обхваща интерактивно пространство от 3500 кв.м. с над 130 образователни игри, посветени на различните науки, инженерството, екологията, комуникациите и изкуствата, и Учебен корпус, който предлага специализирани научни и творчески ателиета. Музейко осмисля по увлекателен и лесен начин връзката между децата и знанието чрез съвременно пространство и прогресивна методология в поднасянето на учебния материал.

http://muzeiko.bg

https://www.facebook.com/muzeikobulgaria  

https://www.facebook.com/events/1928649327368772/

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top