fbpx
Начало » България » Нова академия предлага художествено образование

Нова академия предлага художествено образование

  • myotova
  • 26 февр. 2021
  •  Коментарите са изключени за Нова академия предлага художествено образование
new_creative_academy

Кандидатите могат да избират между 6 специалности

 

Нова творческа академия предлага съвременно художествено образование по западен модел в рамките на тримесечни курсове.

„През последните години всички наши колеги и приятели се налага да ходят в чужбина, за да търсят специалности, които ги няма. Нашата цел беше да съберем хора, които имат нужния опит, за да запълним тази празнина“, сподели културният мениджър, критик и куратор Мартина Стефанова в „България сутрин“.

Първите специалности са шест на брой и включват „Изложбен дизайн“, „Наука и изкуство“, „Пърформанс“, „Културен мениджмънт“, „Създаване на реклама и културен продукт“.

„Всички специалности са изключително важни, за да може независимата творческа сцена и артистите да могат освен да създават собствения си културен продукт да могат и да го менажират да достига до по-голяма публика“, допълни рекламистът Милена Едвиг пред Bulgaria ON AIR.

На сайта на академията могат да бъдат намерени подробности относно всички специалности, както и повече информация за обучението.

Гостите в студиото споделиха още, че до края на месеца има възможност да се кандидатства за стипендия и призоваха всички артисти да опитат.

Прочети още на: https://www.dnes.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top