fbpx
Начало » Новини » „Ние насърчаваме нашите ученици да говорят за всичко.“

„Ние насърчаваме нашите ученици да говорят за всичко.“

 • myotova
 • 09 февр. 2021
 •  Коментарите са изключени за „Ние насърчаваме нашите ученици да говорят за всичко.“
CDL

Collège du Léman, вашият втори дом!

 • Международен интернат за момчета и момичета на възраст от 8 до 18 години в Женева, Швейцария.
 • 5 международно признати дипломи с 98% успеваемост: IB, диплома от гимназия, French Bac и Swiss Maturité.
 • Специален фокус върху академичните резултати и благосъстоянието.
 • 100+ националности, обединени от училищните ценности на уважение, интернационализъм, училищен дух и високи постижения.
 • Изключителни учители от цял свят.
 • 110+ извънкласни дейности, от които да избирате.
 • Вълнуващи пътувания и екскурзии в Швейцария и по света.

 

Страхотното училище е това, в което персоналът познава учениците, където учениците се чувстват оценени, обгрижвани, способни да изразят себе си и подкрепени в целите си.

Нашият екип отделя много време, за да опознае наистина учениците, да ги оцени като личности, да се грижи за тяхното щастие. Нашата цел е да развием мислещата и грижовната страна на техните характери, както и техните амбиции.

Ние сме тук, за да насърчаваме и възпитаваме качествата на всеки от нашите ученици, да им помагаме да развиват амбиция и стремеж, като същевременно поддържат здравословен баланс в живота си.

Нашият персонал

Collège du Léman предлага на учениците структуриран, спокоен, последователен и приятелски дом, в който да се превърнат в млади хора, уверени в себе си, с развито чувство за отговорност и добро академично разбиране, за да преминат към университетите. Вярваме, че младите хора процъфтяват при високи очаквания и много оправдани похвали. Многобройните ни учители са истински съвестни, отдадени, грижовни и достъпни.

Комуникация

Ние насърчаваме нашите ученици да говорят за всичко. Учениците ни знаят каналите за комуникация, отворени за тях, и ние провеждаме политика на отворени врати за всички наши ученици. Родителите също са свободни да се свържат с персонала по всяко време по какъвто и да е въпрос. Винаги ще ги изслушаме.

Комуникацията между училището и родителите е важен фактор, допринасящ за страхотното и успешно преживяване на ученици. Всяко от вашите академични запитвания е адресирано до човека, който отговаря за детето ви. Той работи в тясно сътрудничество и с преподавателите му.

Много училища могат да се опишат като „международни“, но нашето разбиране за термина „международно“ е на много по-дълбоко ниво, отколкото просто етикет. Нашите ученици описват своя опит като „част от семейство“! Семейство, което идва от всички краища на света.

Ние се гордеем с разнообразието в Collège du Léman и с ученици от повече от 100 различни държави.

Грижа

Международното мислене се култивира активно във всяко измерение на нашата структура и среда. Ние поставяме голям акцент върху уважението и празниците на всички националности.

Нашата международна програма за осведоменост, грижи и множество творчески събития и пътувания е от решаващо значение.

Подкрепа: Преминаването в двуезична среда може да бъде предизвикателство, но нашият идвидиуален подход за изучаване на езици и допълнителни класове означават, че преходът е възможно най-безпроблемен. Нашите служители означава, наблюдават нуждите на всяко дете постоянно, както в класната стая, така и извън нея.

Храна: Стомахът не знае нищо за бариерите при комуникация и затова ние се възползваме напълно от универсалния език на храната. Всеки вторник нашите ученици посещават различен международен ресторант в Женева, винаги подбран с автентичност. Междувременно в четвъртък превръщаме трапезарията в три различни международни ресторанта, като учениците резервират маси в избрания от тях район.

Щастливи родители: Когато семействата избират настаняване в нашето училище, те ни се доверяват да осигурим денонощна грижа за всички аспекти за благосъстоянието на техните деца. За шестдесет години разработихме изключителна програма за грижи:

 • Специализиран персонал, който се грижи за всяко отделно дете
 • Добра диета за учениците
 • Денонощна медицинска помощ под ръка
 • Изобилие от активност, както умствена, така и физическа

 

cdlПрограмата ни за родители и събрания: Родители, техните асистенти и ръководителите на интернатните дейности са привързани към учениците в тяхното общежитие. Всяко  общежитие се управлява от определен родител. На всеки ученик в интернат се полага по един наставник.

Медицински център: Нашата цел е да гарантираме, че учениците са здрави и успешни в училище, така че посещаването на часовете е приоритет. Има обаче моменти, в които учениците може да имат нужда от почивка, когато са болни. Здравният център е отворен от понеделник до петък от 07:30 до 18:30. В него работят три квалифицирани медицински сестри, а училищният лекар посещава училището два пъти седмично. Ако ученикът трябва спешно да отиде на лекар, местните лекарски кабинети са само на пет минути.

Очакваме с нетърпение да помогнем на вашите деца да намерят своето място в света.

Екипът на Collège du Léman е тук, за да ви помогне и да ви насочи през процеса на записване и да отговори на всички ваши въпроси.

Моля, обадете ни се на +41 22 775 56 56 или посетете cdl.ch за повече информация.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top