fbpx
Начало » България » НБУ категорично отрече слуховете за проблеми с бежанци на своя територия

НБУ категорично отрече слуховете за проблеми с бежанци на своя територия

  • netpro
  • 18 ное. 2015
  •  Коментарите са изключени за НБУ категорично отрече слуховете за проблеми с бежанци на своя територия
NBU 5

През последните дни, редица медии публикуваха информации за напрежение около Нов български университет, причинено от бежанци, настанени в района. Във връзка с това НБУ, публикува официално опровержение, в което се казва, че нищо подобно не се е случило. 

„В онлайн пространството в последните два дни излязоха и бяха мултиплицирани публикации с невярно съдържание, твърдящи, че на територията на НБУ са се случили набези, че студентите масово не посещават лекции от страх и че в Университета са приети за обучение бежанци. И трите твърдения категорично не отговарят на истината.“ – запопчва изявлението на първото частно висше училище у нас. 

От университета разказват, че след публикуването и разпространението на тези материали са били обект на засилен медиен интерес и интензивни въпроси от страна на студентите. За да докажат, че нищо подобно не се е случвало, от НБУ са готови да предоставят записите от своите охранителни камери на разследващи органи, в случай че към тях има интерес. Всички студенти, които се приемат за обучение в Нов български университет, преминават през процедури за прием съгласно закона, а чуждестранните студенти от трети страни и през процедурите на съответните институции.

„В Нов български университет протича спокойна учебна и научна дейност с обичаен ритъм.“ – допълват от висшето училище.

Ръководството на университета е в постоянен диалог с представители на всички институции, свързани с увеличения брой бежанци в страната, още от лятото на 2013 г., включително и с Държавна агенция за бежанците и ръководството на Центъра за настаняване, намиращ се в кв. Овча купел, както и МВР.

Университета е предприел мерки за повишаване на сигурността, осигурявайки допълнителна осветеност в района в късните часове, постоянен пост на охранителите на всички входове на територията на НБУ, непрекъснато видеонаблюдение с над 100 камери и засилена бдителност на служителите. 

„Съгласно изявлението на министъра на вътрешните работи във връзка със случилото се на 13 ноември 2015 г. в гр. Париж, в НБУ се изпълняват всички предвидени от съответните органи препоръки.“ – завършва изявлението на висшето училище. 

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top