fbpx
Начало » България » На 51 години почина доц. Кристиан Таков

На 51 години почина доц. Кристиан Таков

  • Milena Uzunova
  • 02 авг. 2017
  •  Коментарите са изключени за На 51 години почина доц. Кристиан Таков

Преподавателят от Софийския университет и доцент по гражданско право Кристиан Таков е починал, съобщиха близките му.

„На 11 юли на 51-годишна възраст почина Кристиан Таков, преподавател в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и доцент по гражданско право. Той беше Личност и Човек с огромна душа, сърце, сила и интелект. Остана докрай непримирим към несправедливостта. Всички, които го обичаме, скърбим. Датата на опелото ще бъде уточнена.“, се казва в съобщение на близките му.

Кристиан Таков бе един от преподавателите, подкрепили студентския протест в СУ преди 4 години. Той поддържаше активно блог, в който изразяваше позициите си срещу кабинета „Орешарски“ и в който публикуваше юридически издържани мотиви срещу решението на Конституционния съд да възстанови статута на народен представител на Делян Пеевски. Лекцията му в окупираната 272 аудитория на СУ и речта му на 10 ноември в подкрепа на „Ранобудните студенти“ се радват на изключителна популярност и са споделяни хляди пъти в интернет.

През 2015 година той бе сред изтъкнати юристи и общественици, които изразиха своето възмущение от задълбочаващата се криза в кадровата политика на Висшия съдебен съвет (ВСС). В писмо до Съвета те изразиха категорично несъгласие с трайната практика да се провалят процедури за назначаване на магистрати или избор на административни ръководители и да не дава разумни мотиви за действията си.

През декември 2014 година той бе един от 13 авторитетни юристи, богослови, публицисти и медици, които изпратиха отворено писмо до Светия синод срещу избора на архимандрит Дионисий Мишев за епископ.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top