fbpx
Начало » Новини » Научи нови умения и знания чрез безплатни онлайн курсове – Част 3: Научи език

Научи нови умения и знания чрез безплатни онлайн курсове – Част 3: Научи език

  • netpro
  • 23 юни 2016
  •  Коментарите са изключени за Научи нови умения и знания чрез безплатни онлайн курсове – Част 3: Научи език

  Кой в днешно време може да отрече нуждата от това да владееш поне един чужд език? 

  Е, да… ако приемем, че си някоя особено важна личност, заради която хората биха научили родния ти език, или си научен гений, който може да общува с езика на числата, може би няма да изпиташ непременната нужда да обременяваш ума си с още един език, но нека бъдем реалисти. Колко от нас са такива? Аз знам, че не съм. Може би някой от чифтовете очи, които четат тези редове принадлежат на един бъдещ Стивън Хокинг или Умберто Еко, но ако вашият случай не е такъв ви предлагам да насочите вниманието си към следващите редове.

  Всички знаем конвенционалните начини да научиш един език – училище, частни уроци, езикови курсове и т.н., но как ли са учели езици в миналото? Ще ви разкрия малка тайна, ама да не кажете на някого… Хората в миналото не са чакали всичко на готово! Не са имали готови учебници, материали и помагала, които да им помогнат да научат чужд език. Самият процес изисквал целенасочени усилия и воля, която да е поне наполовина по-силна от желанието да прекараш уикенда пред новите епизоди на любимия сериал. Схващате ли накъде бия?

  Идеята е, че щом в миналото сме успявали да изучим нова култура и език без технологичните средства, които имаме днес, защо по-голямата част от съвременното ни общество използва същите тези средства, за да си губи времето? 

  Да, знам – „Ученето на език не е само време… то и пари иска!“. Не съм много сигурен в това твърдение… 

  За всеки, които би искал да научи нов език, дали за работа, продължение на обучението си, или просто за удоволствие, препоръчвам да посети следните сайтове, които ви дават 100% безплатни възможности да напреднете в приключението да научиш нов начин да кажеш: „Аз мога!“

www.duolingo.com

www.lingvist.io

www.busuu.com

www.memrise.com

www.babbel.com

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top