fbpx
Начало » Любопитно » Жените, които пият вино с приятелки, живеят по-дълго

Жените, които пият вино с приятелки, живеят по-дълго

  • bobi
  • 27 сеп. 2019
  •  Коментарите са изключени за Жените, които пият вино с приятелки, живеят по-дълго

Коя жена не обича да излиза с приятелките си? Ако сте семейна обаче и с деца, това начинание се оказва все по-трудно и рядко удоволствие. Вече не се налага да търсите идеалното извинение, за да прекарвате повече време с приятелките си и да споделяте чаша вино заедно. Науката е на ваша страна, защото твърди, че това е не само приятно, но и полезно за здравето.

Скорошно проучване на Университета в Оксфорд установи, че хората, които се виждат с приятелите си поне два пъти седмично, са в по-добро психическо и физическо здраве, чувстват се бодри, изпълнени с енергия и гледат много по-положително на живота.

Но има и още нещо – хората с много приятели имат шанса да живеят по-дълго, рядко страдат от болести и се възстановяват по-бързо след операция. И това ако не са добри новини!

Според учените е безспорно, че жените реагират на стреса по-добре, когато могат да споделят проблемите си с приятели. Не е тайна за никого бъбривостта на жените, вечното надприказване, което би объркало повечето мъже и което дори може да ги прогони от стаята. Жените обаче прекрасно се разбират, когато говорят една през друга. Те споделят и са щастливи, защото говорят на един език. Причината е, че когато получават любов и подкрепа, организмът им произвежда окситоцин, известен още като „хормон на любовта“.

Същото важи и за мъжете, но при тях приятелството се изразява по-скоро в спортуване или гледане на мачове, отколкото в емоционално споделяне на проблеми.

Ключът към поддържането на добри отношения с приятелите е да се срещаме поне два пъти седмично и да правим неща, които са интересни и приятни на всички. Погрижете се за здравето си –  обадете се на приятелите си сега!

Източник: https://www.obekti.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top