fbpx
Начало » Бакалавър » Наплив на български стденти към университетите в Лондон тази година

Наплив на български стденти към университетите в Лондон тази година

  • netpro
  • 25 авг. 2015
  •  Коментарите са изключени за Наплив на български стденти към университетите в Лондон тази година
UK

Първите 350 български първокурсника, приети да учат от тази есен във Великобритания, получиха указания и пакети с най-важните документи за регистрация, настаняване и отпуснати кредити, който да улеснят първите им дни в универистетите на Острова. Учебната година там се открива между 15 септемвери и 7 октомври, в зависимост от учебното заведение. Това е и крайният срок за предаването на много от необходимите документи за започване на обучението. 

Екипът на сп. Образование и специализация в чужбина разговаря с Теодор и Росица – двама от студентите, които заминават да следват във Великобритания тази есен. И двамата ще учат компютърни науки, но в различни университети – Теодор заминава за Leeds University, а Росица ще учи в Шотландия, в University of Strathclyde. 

„Смятам, че това е най-добрата възможност за образование, която имам в момента“ – сподели Росица. Тя е избрала специалността си, защото работата с компютри винаги й се е отдавала. Теодор пък бил много впечатлен от сайта на висшето си училище, където имало мнодо подбробна информация. Именно това наклонило везните в ползва на английското висше училище. 

Прави впечатление, че над 80 от всички 350 участника в срещата са избрали да се обучават в британската столица. Най-големи ще са българските попълнения в University of Greenwich, University of Westminster, Royal Halloway University of London и Kings College London. Във всеки от тях са се записали по над 10 български първокурсници. 

Общо около 1200 български студенти ще тръгнат тази есен за Обединеното кралство, коментират консултантите на фирма „Интеграл“. Те раздадоха и личните травъл пакети на студентите с всички необходими документи за първоначалното пребиваване на Острова. 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top