fbpx
Начало » Класации » Най-предпочитаните университети в Германия

Най-предпочитаните университети в Германия

  • netpro
  • 06 апр. 2015
  •  Коментарите са изключени за Най-предпочитаните университети в Германия

Германия е една от страните, които привличат най-много чуждестранни студенти. Наскоро  Дойче Веле направи класация за най-предпочитаните университети в Германия. Към кои университети се насочват те? Ето десетте най-предпочитани висши учебни заведения в Германия:

1. Университетът в Кьолн

Кьолнският университет се нарежда на десето място в класацията на най-предпочитаните висши учебни заведения в Германия. Дружелюбието на кьолнчани, но и близостта на града до големи европейски метрополии като Амстердам, Брюксел и Париж, превръщат Кьолнския университет в магнит за студенти от цял свят.

2. Университетът „Гьоте“ във Франкфурт на Майн

Университетът носи името на големия поет и писател Йохан Волфганг фон Гьоте. Франкфурт на Майн, наричан още „Манхатън“ заради великолепната си градска панорама, приютява най-различни култури. Тук е и седалището на някои от най-големите банки.

3. Университетът Дуисбург-Есен

Със своите близо 37 000 студенти университетът Дуисбург-Есен е един от най-големите в Германия. Студентите, избрали да учат тук, живеят в един от най-гъсто населените региони на Германия – Рурската област.

4. Университетът в Хайделберг

Основан през 1364 година, университетът в Хайделберг е най-старото висше учебно заведение в Германия. Този факт го прави особено привлекателен за чуждестранните студенти. Друг плюс е красотата на самия град – старата част на Хайделберг е прочута по цял свят.

5. Хумболтовият университет в Берлин

И Хумболтовият университет в Берлин е един най-старите в Германия. В това престижно учебно заведение са учили именити личности като Ото фон Бисмарк, Хайнрих Хайне, Роберт Кох и американският правозащитник У.Е.Б. Дюбоа.

6. Техническият университет в Берлин

Отново Берлин: германската столица е привлекателна дестинация не само за туристите. Студентите също я обожават – не само защото Техническият университет предлага обучение на много високо ниво, но и защото разходите за живот в Берлин са по-ниски, отколкото в другите големи градове на Западна Европа.

7. Университетът в Аахен

Аахен се намира в непосредствена близост до Белгия и Холандия. Тук е и най-големият технически университет в Германия. Висшето учебно заведение следва мотото „Мисъл за бъдещето“. Такъв е и имиджът на този университет – място, където се твори бъдещето.

8. Техническият университет в Мюнхен

Столицата на федерална провинция Бавария може да се похвали с два елитни университета – единият от тях е Техническият университет. Последните данни сочат, че всеки пети студент тук идва от чужбина.

9. Университетът „Лудвиг Максимилиан“ в Мюнхен

Това е другият елитен университет в Мюнхен. Той е не само един от най-старите, но и сред най-престижните в Германия – тук са се дипломирали 34-ма носители на Нобелова награда. През 2013 година списание „Monocle“ обяви Мюнхен за най-добрия град за живеене в цял свят.

10. Свободният университет в Берлин 

Свободният университет в Берлин е основан през 1948 година. В годините на Студената война университетът е смятан за символ на свободния свят, тъй като за разлика от Хумболтовия университет се е намирал в западната част на Берлин. Оттам идва и името му – Свободен университет. Това висше учебно заведение се нарежда на 11-то място в класацията на най-престижните университети в Германия.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top