fbpx
Начало » България » Най-новите таблети на Intel трансформират ученето и преподаването

Най-новите таблети на Intel трансформират ученето и преподаването

  • netpro
  • 03 апр. 2015
  •  Коментарите са изключени за Най-новите таблети на Intel трансформират ученето и преподаването

Intel Corporation представи иновативни модели на референтни дизайни на устройства за образованието, насочени към интерактивната учебна среда на 21-ви век днес на Bett 2014. Новият Intel® Education Tablet и Intel® classmate PC   са част от Intel® Education Solutions, които включват устройства, софтуер, съдържание, услуги и професионално развитие на учителите, които работят заедно, за да превърнат ученето и преподаването в успех за учениците.

Както Intel Education Tablet, така и classmate PC се характеризират с лесен за употреба от учениците подсилен дизайн, могат да издържат на падане от бюрото (от 70см)1 и предоставят издържливост на вода и прах, за да промотират ученето навсякъде и по всяко време.

“Навсякъде образователните лидери имат желание да подтикнат към постижения учениците си и да насърчат ученето през целия живот. Ние в Intel вярваме, че подходящата технология може да бъде ттрансформираща,“- казва Джон Галвин, вицепрезидент „Продажби и маркетинг“ в Intel Corporation и генерален мениджър на World Ahead Program. “Ето защо ние сме фокусирани върху проектирането на инструменти, които „съживяват“ ученето, като помагат за това учениците да бъдат по-увлечени. Резултатът е бъдеще, в което хората имат уменията, от които се нуждаят за развитие и възможности.“

Образователният таблет на Intel – Intel Education Tablet, работи с Android* 4.2 и притежава подходящи за деца характеристики, като гумени обвивки отстрани, което улеснява малките ръце да го държат, бутон за включване, който може да устои на случайно натискане, и стилус, който е с реалистично, подобно на химикалка захващане. Захранван от двуядрен процесор Intel® Atom™ processor Z2520, десетинчовият таблет има предно и задно-насочваща се камера и опционална  поддръжка на 3G, и пердоставя живот на батерията от средно 12 часа2, за да може да върви в крак с ученето на учениците през целия ден.

Десетинчовият Intel classmate PC е базиран на процесор Intel® Celeron® N2806 и работи с Windows* 8.1, Windows* 7, а сLinux версия, базирана на Intel® Celeron® processor N2805, ще бъде представена по-късно тази година. Опционалният сензорен екран се характеризира с въртяща се камера, за да се осигури създаване на съдържание.

“HP Classmate Notebook помага да се предостави достъп до инструменти за инструкции, приложения за учене и образователно съдържание за ученици и учители по целия свят’ –каза Гю Шмедлен, вицепрезидент на PPS Education, HP. “В комбинация с професионално развитие и ресурсите на НР за национално технологично планиране, HP Classmate може да помогне за значимо обучение и социални и икономически резултати“

Новият Intel Education таблет и Classmate PC са проектирани с характеристики като snap-on увеличаване на образа с щракване и сензорен датчик за температурата , който се включва към аудио джака на устройството. Тези характеристики дават възможност на учениците да разглеждат микро- и макроскопични изображения и да измерват и анализират данни за заобикалящата ги среда, пренасяйки науката в ежедневието и давайки свободата на учениците да изследват научни концепции навсякъде, не само в научната лаборатория.

Пълният комплект от образователни решения на Intel са представени на щанда на Intel на Bett 2014 (B358). Щандът показва виртуална класна стая, в която реални учители ще водят уроците си, базирани на учебния план на Intel.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top