fbpx
Начало » Любопитно » Най-големият частен колеж за изкуство и дизайн в Европа Istituto Europeo di Design провежда творчески семинари у нас

Най-големият частен колеж за изкуство и дизайн в Европа Istituto Europeo di Design провежда творчески семинари у нас

  • netpro
  • 08 май 2015
  •  Коментарите са изключени за Най-големият частен колеж за изкуство и дизайн в Европа Istituto Europeo di Design провежда творчески семинари у нас
IED-istituto-europeo-di-design

На 18-20 май един от най-реномираните колежи за мода, изкуство и дизайн в Европа  ISTITUTO EUROPEO DI DESIGN ще проведе презентации тип творчески семинар в София, Пловдив и Варна. IED е най-големият частен колеж за мода, дизайн, визуални изкуства и комуникации в Европа, с бази в Рим, Милано, Торино, Венеция, Мадрид, Барселона и Сан Пауло.  

Презентациите ще представят колежа и неговите програми. Творческите семинари ще се състоят от лекция и интерактивна сесия с аудиторията.

IED предлага бакалавърски и магистърски програми, едногодишни специализации и летни курсове на английски, италиански и испански език. Сред специалностите се нареждат Архитектура, Интериорен дизайн, Моден дизайн, Графичен дизайн, Бижутериен дизайн, Промишлен дизайн, Транспортен дизайн и Ландшафтен дизайн, Маркетинг и реклама в модата, ПР и събитиен мениджмънт и Бранд мениджмънт. 

Творческият семинар „Разривът” ще разгледа темата за собствения ни имидж в условията на съвременната цифрова ера и използването на социални медии: Как можем да създадем нашето умствено Selfie без смартфон? Вали ли дъжд от I-Cloud? Развитието на изкуствата и науката в Западна Европа през последните 500 години промениха представата ни за собствения ни имидж. Като погледнем най-новите разработки в областта на изкуството и науката, ние виждаме как представата ни за собствената ни идентичност се променя и ще продължи да се променя в периода, в който цялостта на времето и пространството непрекъснато се рушат. A бездната се разраства поради по-радикалните и бързи промени между физическото „Аз” и социалната ни същност. „Разривът” изследва идеята за „Аз-ът” през призмата на изкуството в зората на утрешния ден.

Дългогодишните близки взаимоотношения на IED с водещи бизнес-организации в областта на дизайна значително улесняват навлизането на студентите в професионалния живот посредством стаж в края на обучението. Ежегодно близо 100 компании, между които Canon, Swatch, Hewlett Packard, Whirlpool, Hitachi, AlItalia, Fendi, Max Mara, Armani, Pupa, Ferre, IBM, BMW, Fiat и Philips, участват по различен начин в провеждането на стажа на студентите, следейки тяхното развитие. Повечето от възпитаниците на института започват работа в рамките на 6 месеца след дипломиране.

IED организира изложения и модни ревюта, които са отличен шанс за студентите да демонстрират свои проекти и да установяват контакти с професионалисти от бранша. 

За 2015-2016г. колежът отпуска една стипендия за български кандидат студент. Стипендията покрива 50% от таксите за обучение през първата година за всички бакалавърски програми по мода, дизайн, визуални комуникации и мениджмънт. За стипендията могат да кандидатстват лица на възраст от 18 до 28 години до 25 май 2015г. Подробности за изискванията и начина на кандидатстване също ще бъдат представени на семинара.

От миналата година IED предлага намаление на учебните такси за бакалавърските програми на италиански език, които се определят на база семеен доход и варират от EUR 6000 до EUR 12 500.

IED предлага и разменни учебни програми в сътрудничество с много престижни университети в областта на дизайна и модата от САЩ, Великобритания, Германия, Франция, Швеция, Финландия, Холандия, Австралия и Канада.

Презентациите ще се проведат, както следва:

Варна – 18 май, х-л „Графит”, 18:30 часа

София – 19 май, х-л „Кемпински”, 18:30 часа 

Пловдив – 20 май, х-л “Тримонциум”, 18.30 часа

 

Линк за предварителна регистрация ТУК

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top