fbpx
Начало » Бакалавър » Над 8000 младежи посетиха форума „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“

Над 8000 младежи посетиха форума „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“

  • netpro
  • 17 мар. 2016
  •  Коментарите са изключени за Над 8000 младежи посетиха форума „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“
NCD 6

На 15 и 16 март в НДК, София за петнадесета поредна година се проведе най-големият кариерен форум в България „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“. Традиционно събитието събра на едно място студенти и младежи, търсещи работа или стаж и топ работодатели от всички основни браншове у нас.

Във вторник, 15 март, събитието откриха г-жа Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община, проф. Костадин Костадинов – заместник-министър на образованието и науката, г-жа Елка Димитрова – директор на дирекция „Политика на пазара на труда и трудова мобилност“ в Министерството на труда и социалната политика, г-н Светлозар Петров – управител на JobTiger и   г-жа Нели Ангелова – бизнес мениджър „Кулинарни продукти“ и мениджър „Корпоративни връзки“ в Нестле България.

През двата дни на неговото провеждане, форума посетиха над 8000 студенти и младежи, които се срещнаха с представители на всички компании-участници в обособените за целта кариерни кътове и научиха от тях за свободните позиции и възможностите за професионално развитие, които те предлагат. Както всяка година, много от тези първи срещи в неформална среда ще положат началото на стотици успешни кариери. Статистиката през годините сочи, че всеки шести посетител на „Национални дни на кариерата“ получава предложение за стаж или работа.

Безплатни кариерни съвети и консултации, които да спомогнат за по-успешния им кариерен път, получиха всички желаещи на щандовете на организатора JobTiger и генералния спонсор Нестле България. По време на форума се проведе и поредица от дискусионни панели, където представители на различни компании обсъдиха заедно с посетителите актуални теми, свързани с пазара на труда и стартирането на кариера.

Освен всичко това всеки, пожелал да се снима с талисмана на събитието – Тигъра, имаше възможност да спечели награди, осигурени от организатора на събитието.

След софийското издание на „Национални дни на кариерата“, форумът ще посети и още шест университетски града, като графикът за провеждане на събитията е следният:

Варна – 21 март, галерия „Графит”;

Русе – 23 март, Русенски университет „Ангел Кънчев“;

Велико Търново – 28 март, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”, пети корпус;

Свищов – 30 март, Стопанска академия „Д. А. Ценов”;

Пловдив – 4 април, Пловдивски панаир, Конгресен център;

Бургас – 6 април, Бургаски свободен университет.

„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ се организира за петнадесета поредна година от компанията за комплексни HR услуги JobTiger. Генерален спонсор е Нестле България – най-голямата компания за храни и напитки в България.

 

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top