fbpx
Начало » България » Над 1400 ученици участваха в обученията на „Академията на Телерик” през учебната 2014-2015 г.

Над 1400 ученици участваха в обученията на „Академията на Телерик” през учебната 2014-2015 г.

  • netpro
  • 30 юни 2015
  •  Коментарите са изключени за Над 1400 ученици участваха в обученията на „Академията на Телерик” през учебната 2014-2015 г.
laptop-large

България са се обучавали в безплатната образователна инициатива „Академия на Телерик“ през учебната 2014-2015 г. Над една-трета от тях са деца на възраст от 10 до 13 г. и посещават школите на „Детската академия на Телерик“ в София и в още 12 града в страната.

„От 2011 г., когато стартирахме курсове по програмиране за ученици от 4-ти клас нагоре, всяка година сме впечатлени от това колко много умения успяват да придобият децата само за девет месеца. И с всяка изминала година все повече се убеждаваме, че програмирането трябва да бъде едно от основните умения, което децата усвояват още от началното училище. Както всички чужди езици – френски, испански, немски – и програмирането е ключов език днес, а дори и с още по-широко приложение в бизнеса. Много се радваме на интереса към нашата инициатива и нямаме търпение да започне новата година през септември“, коментира Васил Терзиев, съосновател на Telerik и главен директор „Иновации“ в Progress.

„Детската академия на Телерик“

През октомври 2014 г. в „Детската академия на Телерик“ бяха приети над 400 деца в 19 школи в България. В рамките на обучението те се запознаха с основите на алгоритмичното програмиране, участваха в пет тренировъчни състезания по информатика и се научиха да създават несложни компютърни игри с HTML, CSS и JavaScript. Над 50% от учениците, класирани в Националната ранглиста на състезателите по информатика в групите D и E за учебната 2014-2015 г., са се обучавали в „Детската академия на Телерик“.

„Училищната академия на Телерик“

Около 350 ученици на възраст от 14 до 19 г. посетиха курсовете на „Училищната академия на Телерик“ – програма за обучение по разработка на игри, мобилни и уеб приложения, през настоящата учебна година. Допълнително над 490 участници се включиха в тях онлайн.

„Алго академията на Телерик“

Безплатните обучения на „Алго академията на Телерик“, която подготвя ученици за Националната олимпиада по информатика, посетиха над 200 ученици от цялата страна. Те се запознаха с най-важните алгоритми в програмирането и участваха в тренировъчни състезания по информатика. Традиционно редовни участници в „Алго академията на Телерик“ са шампионите на България от националните и международни състезания по информатика.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top