fbpx
Начало » България » Над 1000 учители от цялата страна бяха обучени за работа в Smart класни стаи

Над 1000 учители от цялата страна бяха обучени за работа в Smart класни стаи

  • netpro
  • 23 мар. 2016
  •  Коментарите са изключени за Над 1000 учители от цялата страна бяха обучени за работа в Smart класни стаи
Samsung Teachers Trainings 1

Над 1000 са учителите от 20 области на страната, преминали обучение за работа с платформата SmartClasroom.bg. Обученията стартираха през ноември 2015 г., веднага след официалното представяне на SmartClassroom.bg. Платформата е проект на Samsung България и се изпълнява съвместно с Джуниър Ачийвмънт България.

„За нас това е стратегически проект. С програмите си нашата организация се стреми да подобри образователната среда, което върви ръка за ръка с използването на новите технологии. Затова повишаването на дигиталните умения на учители и ученици е от особена важност. Интересът към платформата е изключително голям. Това ни радва и изпълва с увереност, че сме на прав път, което личи и от писмата на директори и учители, които получаваме всеки ден“, каза Магданела Делинешева от Джуниър Ачийвмънт България.

До момента в платформата са регистрирани 2000 учители от над 400 училища, а качените курсове надхвърлят 1200.

„Всички колеги бяха впечатлени от новата платформа и са готови да работят с нея. Намираме я изключително полезна и много добре съобразена с начина на работа и ежедневните задачи на един учител“, заяви София Бонева, преподавател в 23 СОУ „Фредерик Ж. Кюри“ – гр. София и един от обучителите.

От ноември 2015 г. до края на февруари 2016 г. са проведени общо 64 обучения в цялата страна. За по-добри резултати и по-голяма ефективност, обученията на учителите се провеждат от техни колеги, също учители. Самото съдържание и структура на платформата са създадени в съвместна работа и консултации с действащи преподаватели от няколко училища, така че максимално да отговарят на изискванията и потребностите на един учител.

Обученията на учителите ще продължат до края на април, като след това са предвидени редица дейности, които допълнително да популяризират платформата и да улеснят ползването й.

„Екипът на Samsung  ще продължим да развиваме функционалностите на SmartClassroom.bg и да обогатяваме съдържанието и възможностите, които тя дава на учители и ученици. Нашата цел е да превърнем платформата в един удобен и достъпен инструмент на образователния процес, който да го направи не само по-лесен, но по-ефективен и по-близък до очакванията на съвременните ученици, като част от глобалната ни политика да подобряваме и дигитализираме образователната среда в България“, заяви Жасмина Петкова, специалист „Корпоративни социални проекти“  в Samsung Electronics България.

SmartClasroom.bg e безплатна платформа, изцяло изработена в България, която учителите могат да използват в дигитална работна среда, за да систематизират своите материали и разработки както за работа в клас, така и за поставяне на домашни задачи и проекти, за групова работа и дискусии. Те могат да разработват и преподават дигитални уроци и курсове съвместно с други учители, да създават и провеждат тестове онлайн, да оценяват поставените задачи и изпращат обратна връзка на учениците и др. От своя страна, учениците имат достъп до уроците и допълнителните ресурси към тях, предвидени от учителя, могат да изпълняват домашни работи онлайн и да получават обратна връзка, както и да провеждат интерактивни упражнения и тестове онлайн, да създават свое портфолио с изпълнените задачи, да работят по групи и т.н. 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top