fbpx
Начало » България » МОН разчита учителите да не допускат отпадането на деца от клас

МОН разчита учителите да не допускат отпадането на деца от клас

  • bobi
  • 10 май 2019
  •  Коментарите са изключени за МОН разчита учителите да не допускат отпадането на деца от клас

Разчитаме на учителите да възпитават децата ни и да не допускат отпадането им от системата на образованието. Това каза министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на 22-рия Национален конкурс на синдиката на българските учители „Учител на годината 2019“, предаде агенция „Фокус“.

„Най-много разтичаме на учителите за всички предизвикателства, пред които сме изправени. Това, което се случва в класната стая днес, ще е обществото утре“, посочи министърът. По думите му ако преди век, век и половина сме разчитали учителите да научат децата ни да смятат и пишат, то днес имаме много по-големи изисквания към тях. „Разчитаме на учителите да се справим с предизвикателството на децата, които напускат преждевременно образователната система“, уточни Вълчев и добави, че „разчитаме на учителите да възпитават децата ни“.

Той каза още, че за да бъде успешна мисията на образованието, трябва да има обединение. „Ние най-много разчитаме на учителите, затова трябва да инвестираме в тях. Ако имаме добри учители, ще имаме добри професионалисти във всички сфери. Не можем веднага да видим резултатите, но всички проучвания показват, че инвестициите в образованието са най-високо възвръщаеми. Вярваме в тези резултати, както предишните поколения са вярвали. Те не са били толкова грамотни, но са приемали образованието за ценност“, каза Красимир Вълчев.

Той благодари на Синдиката на българските учители, като отчете, че с него са реализирани редица значими проекти за образованието.

Източник: https://www.actualno.com

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top