fbpx
Начало » България » МОН ПРИЗОВА КМЕТОВЕТЕ ДА УДЪЛЖАВАТ ВАКАНЦИЯТА ПРИ КРИЗИСНИ СИТУАЦИИ

МОН ПРИЗОВА КМЕТОВЕТЕ ДА УДЪЛЖАВАТ ВАКАНЦИЯТА ПРИ КРИЗИСНИ СИТУАЦИИ

  • netpro
  • 06 ян. 2017
  •  Коментарите са изключени за МОН ПРИЗОВА КМЕТОВЕТЕ ДА УДЪЛЖАВАТ ВАКАНЦИЯТА ПРИ КРИЗИСНИ СИТУАЦИИ
Kuneva 30 11 16

Министерството на образованието и науката призова кметовете да удължават ваканцията в селищата, в които не е възможно да се възстанови учебният процес на 9 януари 2017 г. Това важи особено за средищните училища, до които достъпът е затруднен, както и там, където има проблеми с електроснабдяването и отоплението на класните стаи. Препоръката на вицепремиера и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева е с цел да се избегнат всякакви рискове за живота и здравето на учениците и учителите.

Във връзка с усложнената метеорологична обстановка МОН изисква от началниците на регионалните управления на образованието да са в постоянна връзка с кметовете на общини и директорите на училища, за да бъдат информирани навреме родители и ученици за възникнали проблеми. От РУО се очаква да подават информация в МОН по всяко време през предстоящите почивни дни.  

До момента е известно, че от 9 до 11 януари се удължава ваканцията в общините Благоевград, Пловдив и София област. Директорите на училища са уведомени и от тях се изисква да преструктурират учебното съдържание.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top