fbpx
Начало » Новини » МОН изчаква съдебно решение, преди да се намеси в Стопанската академия в Свищов

МОН изчаква съдебно решение, преди да се намеси в Стопанската академия в Свищов

  • netpro
  • 02 юни 2015
  •  Коментарите са изключени за МОН изчаква съдебно решение, преди да се намеси в Стопанската академия в Свищов
Svishtov Stopanska akademia

Министерството на образованието не смята на този етап да се намесва в казуса с оспорвания избор на ректор на Стопанската академия в Свищов, става ясно от репортаж на mediapool.bg. В края на миналата седмица за ректор на академията беше избрана 35-годишната проф. Теодора Димитрова, доскорошен заместник-ректор на висшето училище, смятана за протеже на досегашния ректор Величко Адамов, чието управление беше белязано от поредица скандали.

Според преподаватели самата процедура по избора е незаконосъобразна, тъй като е обжалвана в съда и до окончателното му произнасяне, тя трябваше да бъде стопирана.

Адамов обаче не се съобразява със становищата на съд, прокуратура и образователното министерство и изборът се проведе.

Преподаватели в академията оспорват този избор, но междувременно настояват просветното министерство да се намеси и да назначи служебен ректор за срок от шест месеца.

„Това, което казва законът, е, че когато е задвижена съдебна процедура, единственият, който може да каже дали изборът е легитимен, е съдът – може да изчакаме, може и МОН да се намеси”, заяви в понеделник пред бТВ зам.-министърът на образованието проф. Николай Денков. Той уточни, че има четири възможности за назначаване на служебен ректор, но сегашният случай не влиза в нито една от хипотезите. 

Източник: Медиапул

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top