fbpx
Начало » Бакалавър » МОН започва да търси студенти от чужбина за родните университети

МОН започва да търси студенти от чужбина за родните университети

  • netpro
  • 09 мар. 2016
  •  Коментарите са изключени за МОН започва да търси студенти от чужбина за родните университети
Bulgarian flag 2

Министерството на образованието и науката започва информационна кампания сред българските общности в чужбина за набиране на студенти, докторанти и специализанти, които желаят да продължат образованието си в нашите висши училища за учебната 2016-2017 г. Информационните дни ще се проведат от 14 до 31 март 2016 г. в Молдова, Украйна, Албания, Косово, Македония и Сърбия.

Три групи от експерти ще посетят тези страни, за да разясняват чрез беседи, рекламни и информационни материали реда, условията и възможностите, които България предоставя за обучение в държавните висши училища. В работните групи за информационните дни, освен експерти от МОН, ще се включат и представители на Държавната агенция за българите в чужбина и на държавните висши училища. 

Предвидени са срещи с кандидат-студенти, родители, учители и други заинтересовани страни.

Първият лъч ще посети Македония, Албания и Косово, вторият – Молдова и Украйна, а третият – Западните покрайнини (Сърбия).

Кампанията се провежда за пета поредна година. По предложение на българските посолства в Македония, Косово и Албания тази година за първи път ще се проведат информационни дни в Скопие, Призрен и Корча.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top