fbpx
Начало » България » Модно ревю „VERSUS – контрастът като понятие в модата“

Модно ревю „VERSUS – контрастът като понятие в модата“

  • netpro
  • 02 май 2017
  •  Коментарите са изключени за Модно ревю „VERSUS – контрастът като понятие в модата“
otbor 01.01

На 03. май (сряда) от 19:00 часа във Vogue Vision Academy – ул. „6. септември“ №55А ще бъде дадено началото на Майски дни на модата 2017 (03. май – 05. юни 2017 г.). Събитието е част от мащабен проект на преподаватели и студенти от департамент „Дизайн“ на Нов български университет, включващ поредица от модни ревюта, модни инсталации, моден пърформанс, изложба, семинари, уъркшоп, обучения, дискусии.

Старт на инициативата ще бъде модното ревю „VERSUS – контрастът като понятие в модата“, което ще представи резултати от провелият се през м. април майсторски клас по мода под ръководството на дизайнерката Евгения Попова. Нейният бранд „EVGENIA Popova“ се развива изключително успешно в последните години като участва на различни модни изложения в Париж и Лондон. Евгения Попова работи основно в България, а продава своите продукти в Англия, Франция и Германия. Марката „EVGENIA Popova“ в последните няколко години дава шанс на млади дизайнери, завършили успешно „Мода“ в НБУ, да се развиват и работят за нейния бранд.

През краткото време, с което разполагаха, студентите успяха да изградят цялостна концепция за модна колекция, да реализират своите проекти, следвайки стъпка по стъпка принципите за създаване на една модна колекция, и да изградят своите модни импровизации по темата. Участниците бяха разделени на шест отбора, като на всеки беше дадена конкретна подтема. Бъдещите дизайнери работиха с голямо вдъхновение и творчески ентусиазъм, и успяха да покажат впечатляващи работи на заключителната презентация – мултимедия със селекция от творческия процес, концепциите и проектите на колекциите. Показани бяха и заснетите фотосесии на реализираните студентски проекти.

Всички работни екипи получиха отличия за представените колекции. В майсторския клас участваха студенти от БП „Мода“ и МП „Мода и бизнес стратегии“.

Цялостната колекция ще бъде представена по време на Майските дни на модата,  на 3. май (сряда) от 19:00 часа в изисканото пространство на Vogue Vision  Academy с любезното съдействие на стилист Митко Дамов:

Отбор 1: Адриан Михайлов, Мая Матева и Александра Стайкова

Отбор 2: Богдана Костова и Айшен Мехмед

 

Отбор 3: Антоанета Пенева, Кирил Георгиев, Ивияна Зашева, Кристина Колодеева и Юнвер Кьосе

 

Отбор 4: Глория Димитрова, Мартина Бонева, Христина Чекова и Марио Йонев

 

Отбор 5: Христина Драганова, Хаджидже Саберпур, Марзие Пирани и Калина Стоянова

 

Отбор 6: Николай Танчев, Маргарита Станкова и Анна Манукян

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top