fbpx
Начало » България » Младежки сайт за кариерно ориентиране получи специална награда за предприемачество от Samsung

Младежки сайт за кариерно ориентиране получи специална награда за предприемачество от Samsung

  • netpro
  • 09 юни 2015
  •  Коментарите са изключени за Младежки сайт за кариерно ориентиране получи специална награда за предприемачество от Samsung
Samsung Jury among participants

В подкрепа на младите предприемачи за втора поредна година Samsung се включи в традиционното събитие Младежки бизнес форум „Изгряващи звезди”, организиран от Джуниър Ачийвмънт България. Samsung България връчи специална награда на младежка компания Art-prims от гр. Златица.

Специалната награда бе връчена в категория Образование на бъдещето/ Smart Education от Сабина Щърб, мениджър Public Affairs and Corporate Citizenship, Samsung Electronics Romania, на учениците от 10 клас на СОУ „Св. Паисий Хилендарски“, гр. Златица. Техният проект представлява сайт за кариерно ориентиране на младежи, в който чрез интересни видеа са представени няколко ключови за региона професии. Всеки посетител на сайта може да получи допълнителна информация за всяка професия и чрез кратък тест за самооценка да установи в коя професия би имал най-успешна реализация. Всички ученици от учебната компания получиха от Samsung таблети, с които да продължат да развиват своята бизнес идея. 

„Като представител на журито мога да кажа, че бях изключително впечатлена от представените проекти на младите хора – те са креативни, показват задълбочено мислене и предприемачески подход с много потенциал за реален бизнес успех. Ние като компания-лидер в технологиите, ще продължим да подкрепяме тези млади хора в тяхното желание да се развиват, да подобряват своите дигитални умения, да търсят по-добра професионална реализация. Samsung използва своята глобална мрежа и иновации, за да създава положителна промяна за хората по света, а образованието и борбата с младежката безработица са сред нашите приоритети за България”, заяви Сабина Щърб.

Samsung България също получи специална награда от организаторите за своя принос и подкрепа към образованието по предприемачество, финансова грамотност, готовност за работа и дигитални умения през 2014/2015 г. 

Събитието „Изгряващи звезди” бе кулминацията в целогодишната програма „Учебна компания” на Джуниър Ачийвмънт България, в която младите хора основават компания и реализират свои бизнес идеи в реални продукти и услуги. На форума близо 450 ученици и студенти от цялата страна представиха своите проекти пред жури от представители на медиите и бизнеса.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top