fbpx
Начало » Бакалавър » Младежи от Европа идват да учат у нас медицина

Младежи от Европа идват да учат у нас медицина

  • netpro
  • 13 юли 2015
  •  Коментарите са изключени за Младежи от Европа идват да учат у нас медицина
medicinski uni

Все повече кандидат-студенти от Европа идват да учат медицина в България. Това показват данните от кандидатстудентската кампания, съобщава Нова ТВ, цитирани от Стандарт Нюз. Най-голям интерес проявяват студенти от Великобритания, Германия и Италия.

В Медицинския университет в Пловдив се обучават над 5000 студенти. Една част от тях са чуждестранни. Най-голямата групата на младежите от Англия. Има и такива от далечни дестинации като Япония, Австралия и Нова Зеландия.

„Причината да дойда в България е, че е изключително трудно в нашата страна да се влезе медицина“, споделя Анна Ханике, студент от Германия. 

Серин пък идва от Великобритания и противно на намерения на много български студенти след завършването си възнамерява да работи у нас. Освен обучението на английски език, студентите са привлечени и от възможността за реално практикуване на професията у нас.

Твърди се, че интересът към медицинското образование в България е голям заради качеството му. Въпреки това единици са чуждите студенти, които решават да останат и да работят тук.

Източник: Standartnews

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top