fbpx
Начало » България » МИНИСТЪР НИКОЛАЙ ДЕНКОВ И ПОСЛАНИКЪТ НА ЯПОНИЯ Н.ПР. ШИНИЧИ ЯМАНАКА ЩЕ ОТКРИЯТ БЪЛГАРО-ЯПОНСКИ НАУЧЕН СЕМИНАР

МИНИСТЪР НИКОЛАЙ ДЕНКОВ И ПОСЛАНИКЪТ НА ЯПОНИЯ Н.ПР. ШИНИЧИ ЯМАНАКА ЩЕ ОТКРИЯТ БЪЛГАРО-ЯПОНСКИ НАУЧЕН СЕМИНАР

  • netpro
  • 06 апр. 2017
  •  Коментарите са изключени за МИНИСТЪР НИКОЛАЙ ДЕНКОВ И ПОСЛАНИКЪТ НА ЯПОНИЯ Н.ПР. ШИНИЧИ ЯМАНАКА ЩЕ ОТКРИЯТ БЪЛГАРО-ЯПОНСКИ НАУЧЕН СЕМИНАР
Denkov

На 13 април 2017 г. в 09.30 часа в Аулата на Софийския университет министърът на образованието и науката проф. Николай Денков и посланикът на Япония в България Н.Пр. Шиничи Яманака ще открият Българо-японски научен семинар на тема „Наука, технологии и иновации за общество на бъдещето“. Форумът е организиран съвместно от МОН и посолството на Япония.

Официален гост-лектор ще бъде д-р Хироши Амано от университета в Нагоя, който е носител на Нобелова награда за физика през 2014 г. Той ще говори за ролята на сините светодиоди (LED светлини) и електрониката на бъдещето за изграждане на устойчиво общество.

Участие във форума ще вземат още председателят на Японската агенция за наука и технологии (JST) д-р Мичинари Хамагучи и представителят на компания „Токайски медицински продукти“ г-н Нобумаса Цуцуй. Заместник-министърът на образованието и науката проф. Иван Димов ще представи състоянието на българската наука и резултатите на учените ни в последните години.

Целта на събитието е да се осъществят контакти между български и японски научни институции и университети, да се идентифицират приоритети за развиване на двустранно сътрудничество в различни области на науката, иновациите и технологиите.

Регистрация за участие в семинара може да се направи на адрес:

http://horizon2020.mon.bg/?go=page&pageId=271.

 

Срокът е до 10 април 2017 г. 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top