fbpx
Начало » Бакалавър » Министър Даниел Митов и посланик Ерик Рубин връчват дипломи в Американския университет

Министър Даниел Митов и посланик Ерик Рубин връчват дипломи в Американския университет

  • netpro
  • 19 май 2016
  •  Коментарите са изключени за Министър Даниел Митов и посланик Ерик Рубин връчват дипломи в Американския университет
AUB

Посланикът на САЩ в България Ерик Рубин и министърът на външните работи Даниел Митов ще поздравят 224 бакалаври на Американския университет в България в неделя на  церемонията по дипломирането на двадесет и втория випуск на централния площад в Благоевград.

224 бакалаври от 20 държави ще получат дипломите си пред своите близки, преподаватели, общественици и представители на бизнеса. Половината от завършващия випуск са българи, а останалите идват от САЩ, Молдова, Русия, Сърбия, Казахстан и Украйна. В церемонията ще участват и 20 студенти от тринадесетия випуск на Магистърската програма по бизнес администрация за ръководни кадри на АУБ в София.

69 % от студентите на АУБ завършват висшето си образование с две специалности. „Бизнес администрация“ е най-предпочитаната сред завършващите – 36%, следващите са „Икономика“, „Политически науки и международни отношения“, „Журналистика и масови комуникации“ и „Информационни системи”.

Първенец на випуска е Артем Еремин от Русия, който завършва с успех 4.00 (по четирибалната система за оценяване). Втора по успех е Михаела Димовска от Македония с 3.99, която също завършва с две специалности.

Приветствия към випуска ще поднесат председателят на Настоятелството на АУБ Иван Манев и президентът на университета Страци Кулински, а от името на абсолвентите реч ще произнесе Мария Ботева.

Почетен оратор на тазгодишната церемония ще бъде посланикът на САЩ в България Ерик Рубин. Eрик С. Рубин встъпи в длъжността посланик на САЩ в България на 17 февруари 2016 г. Посланик Рубин притежава степента бакалавър по история от Йейлския университет. Бил е аспирант към научния фонд „Дийн и Вирджиния Ръск“ и постоянен научен сътрудник в Института за изследване на дипломацията към Джорджтаунския университет в периода от 1999 г. до 2000 г. Говори тайландски език, както и испански, френски, украински и руски.

Източник: 24 часа

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top