fbpx
Начало » България » Международно събитие за MBA образование се провежда София

Международно събитие за MBA образование се провежда София

  • netpro
  • 11 май 2015
  •  Коментарите са изключени за Международно събитие за MBA образование се провежда София
MBA large

Access MBA, едно от водещите изложения за международно бизнес образование, се провежда днес в „София Хотел Балкан“ (бившия „Шератон), съобщиха днес организаторите от Advent Group.  

Мисията на Access MBA е да осъществява връзка между потенциални студенти и елитни бизнес училища от цял свят в рамките на уникален формат, който залага на индивидуални срещи между кандидат-студентите и представители на университети, обясни Кристоф Кута, главен изпълнителен директор на Advent Group.

Личните срещи помагат на бъдещите студенти да намерят точната програма, която отговаря на възможностите и очакванията им. Всеки участник има възможност да събеседва директно с директорите по прием на подходящо за него бизнес училище относно възможностите за МВА образование, предлагани от съответната институция. За да им бъдат определени индивидуални срещу с университети, кандидатите преминават през процес на подбор, който отчита както квалификацията им, така и техните предпочитания. 

В събитието ще вземат участие бизнес училища от Европа и Северна Америка. Кандидат-студенти ще имат възможност да разговарят с представители на образователни институции като Vienna University of Economics, Hult International Business School, IESE Business School, Central European University, IE Business School, Международния факултет на University of Sheffield и Американския университет в България. В тазгодишното издание на  Access MBA Tour ще бъдат представени общо 125 университета от световна величина.

Настоящото събитие е част от пролетния тур на Access MBA, който обхваща 34 града по света само този сезон. Очаква се в събитието да се включат близо 400 отбрани кандидати от София и страната, които ще имат шанса да говорят на четири очи с представители на 15 университета от цял свят.

Мероприятието ще започне в 16:30 ч. и ще продължи до 22:00 ч. Освен персонални срещи с директори по приема, потенциалните студенти ще имат възможност да обсъдят процеса на кандидатстване с експерти от екипа на  Access MBA,  да получат информация за теста GMAT и възможностите за стипендии, да се научат какво е нужно, за да бъдат приети в MBA програма и да участват в панелни дискусии с участието на представители и възпитаници на университетите. 

Популярната Master of Business Administration (MBA) степен подготвя професионалисти в света на бизнеса за заемане на ръководни постове. В доклад от 2014 г., изследващ практиките на подбор в големите корпорации, The Graduate Management Admission Council (GMAC), американска институция, която се занимава с разпространяване на информация относно MBA образованието, показва, че 4 от 5 компании (80%) планират да наемат притежатели на МВА диплома. В Европа, завършилите MBA могат да очакват средно основно възнаграждение от 59 000 евро в сравнение с 35 000 евро за завършена бакалавърска степен.  В САЩ разликата е още по-голяма: 95 000 долара за притежателите на MBA диплома спрямо 50 000 долара за бакалаврите. Докладът отчита и че: „Все повече работодатели в региона на Азия и Тихия океан (62%) планират да увеличат основното възнаграждение за завършилите МВА с процент равен (31%) или по-висок от инфлацията (31%) в сравнение с 2013 г.“

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top