fbpx
Начало » България » Международна годишна учителска конференция „Успешната формула за професионалното развитие на преподаватели“

Международна годишна учителска конференция „Успешната формула за професионалното развитие на преподаватели“

  • netpro
  • 22 юни 2015
  •  Коментарите са изключени за Международна годишна учителска конференция „Успешната формула за професионалното развитие на преподаватели“
Teachers conference

АВО, Единственият акредитиран езиков център в България от Международната асоциация за оценка и акредитация на качеството на езиковите услуги Еaquals, завърши празненствата по случай 25-годишния си юбилей с традиционната вече международна годишна учителска конференция. Официалните гости включваха д-р Питър Браун, почетен председател на Eaquals, г-жа Сара Айткен, изпълнителен директор на Eaquals, г-н Ричард Роснер, председател на Eaquals и д-р Галя Матева, почетен председател на ОПТИМА (Българска асоциация за качество на езиковите услуги) и инспектор на Eaquals.

На събитието, което се проведе на 19 и 20 юни 2015г. в Централен Военен Клуб в София, присъстваха много представители от партньорски образователни организации, както и преподаватели и директори от елитни училища от цялата страна. Специални поздравления поднесоха кметът на София, Йорданка Фандъкова, Министерството на Образованието, Британски Съвет, както и много сдружения и организации, с които езиковият център е работил през годините.

Международната годишна  учителска конференция се проведе под заглавието  Успешната формула за професионалното развитие на преподаватели“, като  лектори от водещи европейски образователни институции, заедно с методици и преподаватели от АВО запознаха аудиторията с най-съвременните тенденции и иновации в сферата на езиковото образование. Събитието беше посветено на представяне и запознаване с иновациите в чуждоезиковото обучение и разработените със съдействието на Съвета на Европа схеми за професионалното развитие на преподаватели и методици по чужди езици.

Освен професионалните презентации гостите участваха в работни срещи, където имаха възможност да обменят опит с най-добрите в бранша.

На конференцията бяха разгледани актуални въпроси, включващи:  

·      непрекъснатото професионално развитие и начини за самооценяване на преподавателите;

·      качеството в езиковото обучение;

·      практическото приложение на критериите от Общоевропейската езикова рамка в класната стая;

·      един от най-новите и успешни проекти на Eaquals, за дефиниране на преподавателските компетенции съгласно Европейската профилираща скала;

·      мястото на модерните технологии в повишаване на ефективността на чуждоезиковото обучение, както и много други интересни теми.

За седма поредна година бяха връчени годишните преподавателски награди на АВО за високо академично качество, както и награди за принос към развитието на езиковия център. След гласуване на всички делегати с наградата „Най-успешен дебют по случай Сребърния юбилей „ беше отличена Десислава Байсъл.

Конференцията се утвърди като едно от най-важните събития за годината по отношение на образованието и развитията в академичните и преподавателски среди. По време на презентациите, работните срещи, както и на последвалия коктейл, бяха разисквани и дискутирани множество иновативни методики и подходи, които всички очакваме с нетърпение да видим приложени на практика в класните стаи в цялата.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top