fbpx
Начало » Бакалавър » Медицинският университет в Плевен прие чуждестранни студенти от 36 страни

Медицинският университет в Плевен прие чуждестранни студенти от 36 страни

  • netpro
  • 05 ян. 2016
  •  Коментарите са изключени за Медицинският университет в Плевен прие чуждестранни студенти от 36 страни
meditsinski-universitet-pleven

Медицинският университет в Плевен прие за новата академична 2016 учебна година чуждестранни студенти от 36 държави. Това съобщи експертът Велина Дукова.

Общо са подали кандидатстудентски документи 450 чуждестранни граждани. От тях за обучение са приети 210 студенти. За трета поредна година е най-висок броят на студентите от Великобритания, следвани от индийските студенти и от Германия. 

На свое заседание Съветът на настоятелите при университета е поставил като първи приоритет пред висшето училище за 2016 г. привличане на висок брой качествени български и чуждестранни студенти. Анализът на Съвета и на ректора – проф.д-р Славчо Томов, е показал, че през 2015 г. университетът е постигнал високи резултати в тази посока.

В условия на демографска криза е приел рекордно висок брой български студенти и чуждестранни студенти. Голяма част от тях са заявили, че предпочитат единствено университета в Плевен заради иновациите в обучението и в клиничната практика, прилагането на новите технологии – робот-асистираната хирургия, 3D обучение, сесии „Хирургия на живо“, възможностите за обучение в експериментална операционна зала и на ендотренажори в Телекомуникационния ендоскопски център.

Учебната година за чужденците ще започне през февруари като обучението ще се води само на английски език. 

Източник: БТА

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top