fbpx
Начало » Бакалавър » Медицинският университет във Варна открива специалност „Военен лекар“

Медицинският университет във Варна открива специалност „Военен лекар“

  • netpro
  • 16 юни 2017
  •  Коментарите са изключени за Медицинският университет във Варна открива специалност „Военен лекар“
b54a9bbf7b8b709143531718df04b1e0

Военни лекари ще се подготвят във Варна по съвместен проект между Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ и Висшето Военноморско училище „Никола Вапцаров“.

До този момент образователната система в страната не предлагаше такава специалност, коментира  ректорът на Медицинския университет проф. Красимир Иванов. Той обясни, че пилотно ще започне обучението на 20 военни лекари. Според търсенето впоследствие бройките може да се увеличат. Към специалността вече има огромен интерес от кандидат-студенти, разкри още проф. Иванов.

Наред с висшето медицинското образование, което ще придобият в МУ-Варна, бъдещите военни лекари ще получат военна магистратура от ВВМУ. Специфичните знания и умения ще придобиват с практически упражнения и летни стажове в структурите на Военномедицинска академия.  

Въвеждането на специалността е необходимо, заяви министърът на здравеопазването генерал-майор проф. Николай Петров. По думите му при разработването на проекта са ползвани работещи модели от съседни държави като Румъния, Гърция и Турция.

Източник: Darik

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top