fbpx
Начало » Бакалавър » Медицината и компютърните науки са сред най-желаните специалности от нашите сънародниците в чужбина

Медицината и компютърните науки са сред най-желаните специалности от нашите сънародниците в чужбина

  • netpro
  • 04 апр. 2016
  •  Коментарите са изключени за Медицината и компютърните науки са сред най-желаните специалности от нашите сънародниците в чужбина
Bulgarian flag 2

Медицината и компютърните науки са сред най-желаните специалности, които нашите сънародниците в чужбина желаят да изучават в българските държавни висши училища. Това стана ясно по време на Информационната кампания, която експерти от Министерството на образованието и науката проведоха от 14 до 31 март 2016 г. сред най-големите български общности в Албания, Косово, Македония, Молдова, Украйна и Сърбия за набиране на студенти, докторанти и специализанти за обучение у нас през 2016-2017 година.

МОН провежда kампанията сред българските общности за пета поредна година. За първи път срещи с наши сънародници тази година бяха организирани в Македония – в гр. Скопие, в Косово – в гр. Призрен и в албанския град Корча.

Информационните дни преминаха при повишен интерес от страна на бъдещите кандидат-студенти и техните родители и поради факта, че през предстоящата учебна година броят на българите от чужбина, които ще могат да кандидатстват за студенти у нас, бе увеличен от 400 на 1000 младежи.

Най-голям интерес към висшето образование в България проявиха нашите сънародници в Скопие, където над 150 души присъстваха на презентацията. Следват ги Молдова – с над 100 младежи и Украйна – около 100 желаещи да получат интересуващата ги информация за обучение у нас.

Експертите от МОН запознаха бъдещите кандидат-студенти с условията и реда за кандидатстване в държавните висши училища, консултираха всеки един от тях във връзка с желанието му за обучение, както и отговориха на многобройните въпроси на родителите. Членовете на работната група представиха мултимедийно системата на българското висше образование, както и практическа информация за провеждане на писмения конкурсен изпит. Представителите на Държавната агенция за българите в чужбина осведомиха присъстващите за условията за придобиване на документ за български произход. По време на срещите младежите получиха информационни и рекламни материали и сувенири.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top