fbpx
Начало » МВА » МВА програмите на WU Executive Academy получиха и AACSB акредитация

МВА програмите на WU Executive Academy получиха и AACSB акредитация

  • netpro
  • 16 сеп. 2015
  •  Коментарите са изключени за МВА програмите на WU Executive Academy получиха и AACSB акредитация
WU-People

Виенският университет по икономика и бизнес (WU Виена) и МВА програмите на неговото бизнес училище – WU Executive Academy, за първи път получиха акредитация от AACSB International (The Association to Advance Collegiate Schools of Business) за период от пет години. Заедно с акредитациите си от EQUIS и AMBA, а сега и от AACSB, МВА програмите на WU Executive Academy вече са носители на т.нар. „тройна корона“ – изтъкнат и рядко притежаван знак за отлично качество на МВА обучението.

Освен WU Виена, само 72 университета в света и само едно немскоезично бизнес училище покриват строгите стандарти за качество на трите агенции за акредитации – EQUIS, AMBA и AACSB.

За международно признатите университети има три особено важни акредитации: АМВА (Асоциацията на МВА програмите), EQUIS (Европейска система за подобряване на качеството) и AACSB (Асоциация за развитие на висшите бизнес училища). На световно ниво, само 740 образователни институции от 50 страни са AACSB акредитирани, като само 73 имат рядката привилегия да притежават т.нар. акредитация на „тройната корона“, което се равнява на по-малко от 1 % от всички бизнес университети и училища в света.

 

WU Executive Academy получава EQUIS акредитация за първи път през 2007 г.

От 2010 г., всички МВА програми на Академията са акредитирани и от АМВА. И двете агенции подновяват акредитациите на WU Executive Academy за още пет години, като по този начин утвърждават бизнес училището на WU Виена като доставчик на първокласно образование. От 2015 г. МВА програмите на WU Executive Academy са вече и AACSB акредитирани.

 “Като част от WU Виена, WU Executive Academy от години е първенец сред университетите в Австрия по отношение на международно признатите акредитации. Ние сме изключително доволни, че този забележителен знак за отлично качество ни бе предоставен. Като бизнес училище с „тройна корона“, ние се нареждаме сред топ елита на глобално ниво. Така, нашите МВА студенти могат да бъдат напълно уверени, че получават образование от най-високо качество във всички области, но също така и че техните степени ще бъдат признати в цял свят,“ казаха деканът на академията проф. Бодо Б. Шлегелмилх и управляващият директор д-р Астрид Клайнханс-Роле.

Дългосрочна стратегия за развитие

AACSB акредитацията на WU Виена бележи успешното завършване на процеса за цялостна и задълбочена оценка на институцията, на качествената и практическата насоченост на програмите й, както и на квалификациите на лекторите и студентите й.

„AACSB акредитацията е доказателство за това че WU Vienna следва дългосрочна стратегия за интернационализация и е посветен на това да бъде един от водещите бизнес университети в Европа. Тройната акредитация ще ни помогне да поддържаме нашия фокус върху академичните постижения в обучението и научните изследвания, но също така ще засили международната ни репутация“, каза Проф. Кристоф Баделт, ректор на WU Виена.

Не всички МВА програми са еднакви

В последните години, световният МВА пазар е все по-комплексен и разнообразието на предлаганите програми все по-голямо, което прави избора особено труден за бъдещите МВА студенти. В ситуация като тази, международно признатите акредитации предоставят на университетите ключово конкурентно предимство:

„Ние целим постоянно да подобряваме качеството на нашите МВА програми и да утвърдим WU Executive Academy като водещ доставчик на МВА образование в Европа в дългосрочен план. Тази акредитация е още една важна стъпка към постигането на нашите цели“, допълва проф. Шлегелмилх, „тъй като не всички МВА програми са еднакви“.

Освен WU Виена, Бизнес училището Манхайм е другата образователна институция в немскоезичния свят, която е удостоена с „тройна корона“. 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top