fbpx
Начало » България » Математици от 48 държави се състезават в Американския университет в България

Математици от 48 държави се състезават в Американския университет в България

  • netpro
  • 26 юли 2016
  •  Коментарите са изключени за Математици от 48 държави се състезават в Американския университет в България
mathematics-symbols

  Над 400 математици от цял свят ще мерят сили в Американския университет в България (АУБ). Международна олимпиада по математика за студенти ще се проведе от 25 до 31 юли в университета. Състезанието се организира от Юнивърсити колидж – Лондон в сътрудничество с АУБ. Официалното откриване на олимпиадата ще бъде на днес (26 юли, вторник), от 10:00 часа в театралната зала на студентски център „Америка за България“, университетски комплекс „Скаптопара“ на АУБ. 

  В олимпиадата ще вземат участие над 400 студента от 48 страни, сред тях: САЩ, Франция, Германия, Канада, Мексико, Бразилия и много други. Повече от 150 университета от цял свят ще имат свои представители в олимпиадата. Състезанието ще се проведе в два кръга – на 27 и 28 юли, като задачите ще бъдат определени непосредствено преди започване на олимпиадата. 

  Церемонията по закриване ще бъде на 30 юли, събота, от 18:00 часа в театралната зала в студентски център „Америка за България“ на АУБ. Над 100 награди ще бъдат връчени на изявени участници, част от тях осигурени от Wolfram Research, Springer и Jane Street.  

  В изминалите досега двадесет и две състезания участие са взели математици от над 200 университета, представляващи повече от 50 държави.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top