fbpx
Начало » България » Мария Илиева беше специален гост на концерта по случай 45 години СМГ

Мария Илиева беше специален гост на концерта по случай 45 години СМГ

  • netpro
  • 27 апр. 2016
  •  Коментарите са изключени за Мария Илиева беше специален гост на концерта по случай 45 години СМГ
maria1

През 2016 година се навършват 45 години от създаването на Софийска математическа гимназия „Паисий Хилендарски”. Училището отбеляза юбилея с грандиозен концерт в Зала 1 на НДК от 19 ч. на 25-ти април. Специален гост на събитието бе кралицата на българската поп музика Мария Илиева, която като бивш СМГ-еец не крие, че има специално отношение към училището.

„Имах щастието да уча в безспорно най-доброто училище в България, което освен качествено образование ми даде и безброй срещи с наистина смислени хора,” споделя Мария. „В СМГ има общност, дух, сплотеност, каквито не съм виждала никъде другаде. Щастлива съм, че вече 45 години училището продължава да е лидер и вярвам, че му предстоят още по-големи успехи!”

Успехите на учениците от СМГ в областите математика, информатика и информационни технологии, физика, химия, биология, лингвистика и др. превръщат училището в едно от най-успешните не само в България, но и по света. Стотиците медали и призови места от национални и международни състезания са плод на неуморния труд, талант и постоянство на учителите и техните възпитаници.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top