fbpx
Начало » Магистър » Кандидатстване магистър » Магистърска програма по нанотехнологии в Университета на Твенте

Магистърска програма по нанотехнологии в Университета на Твенте

  • netpro
  • 30 мар. 2015
  •  Коментарите са изключени за Магистърска програма по нанотехнологии в Университета на Твенте
Univeristy-Twente

Университета на Твенте (УТ) предлага уникална двугодишна магистърска програма по Нанотехнологии, преподавана изцяло на английски език. Магистратурата – отразявайки естеството на научните изследвания в тази област –  включва обучение по много различни дисциплини. Програмата включва значителна изследователска дейност, което я прави особено подходяща за тези, които искат да продължат кариерата в научната работа.

Първата година преминава в изучаването на редица специализирани курсове и практически упражнения, половината от които са задължителни основни модули. Останалите модули позволяват по-голяма свобода на избора. Може да задълбочите вашите познания в нано-електрониката, нано-оптиката или нано-флуидиката, както и в избираеми дисциплини от редица свързани магистърски програми. Например: Приложна физика, Химически технологии, Биомедицинско инженерство и Електрическо инженерство.

През втората година, студентите се фокусират върху тримесечен стаж и изготвянето на дипломната си работата. Стажът се провежда в компания, занимаваща се с нанотехнологии, в изследователски център в друг университет или в институт от тази област. Освен това, студентите изготвят проект по нанотехнологии в една от групите на изследователският институт MESA+ към УТ. Именно този проект е основата на магистърската теза.

Защо Университета на Твенте е най-доброто място за изучаване на Нанотехнологии?

Защото тук е домът на MESA+, един от водещите изследователски центрове по нанотехнологии в света, който разполага с модерна материална база, специализирани лаборатории и отлични изследователи. Освен това, магистърската програма работи в тясно взаимодействие с още един институт на Университета – MIRA Институт за биомедицински технологии и техническа медицина –  където се провеждат изследвания в областта на наномедицината.

Подходящи ли са Нанотехнологиите за вас?

Тази магистратура е подходяща за всеки, притежаващ научен опит и желаещ да се запознае с нанотехнологиите. Ако искате да се запишете в магистърската програма на УТ трябва да имате:

–  Бакалавърска степен по Физика, Приложна физика, Инженерна химия, Електрическо инженерство, Високи технологии или друга релевантната наука

–   Добри познания в следните области – Аритметика, Изчислителна техника, Линеарна алгебра, Диференциални уравнения

–   Поне два курса в следните области: Увод в оптиката, Квантова мехника, Физика на твърдото тяло, Материалознание

–   Един от следните езикови сертификати: IELTS с общ резултат от поне 6,5 или TOEFL-iBT с резултат 90 или Cambridge CAE с оценка или CPE

Начало на програмата:

Приемът се осъществява два пъти годишно – на първи септември и на първи февруари. Крайният срок за кандидатстване за септемврийския прием е първи юни, а за февруарския – първи декември. И в двата случая семестриалната такса за студентите е в размер на  1.951 евро.

Продължаващо обучение

Много от възпитаниците на университета продължават с докторантури и имат шанс за реализация в самия университет, в изследователския център MESA+. Научната работа протича под ръководството на старши изследователи и достига своята кулминация при защитата на на дисертацията.

Магистърски програми

Живеем в постоянно променящ се свят. Разширяващото се влияние на технологиите в нашето общество ни изправя пред нови предизвикателства. Като висше училище, водено от технологическото развитие, ние се стремим да превърнем нашите студенти в бъдещите граждани на света. Провеждаме добро образование и научни изследвания в областта на Биомедицинските- , Нано- и Информационните технологии, като същевременно не отстъпваме и при обучението по управление и поведенчески науки.  

Отличаваме се от другите университети с резултатите, които постигаме от трансфера на знания и с броя компании, които са започнали от нас. УТ е университетът на предприемачите в Европа. Затова днес той е дом на над 10 000 студенти и 3 200 преподаватели. Открийте всичко, което УТ може да ви предложи. 

За повече информация:  www.utwente.nl/en , както и EДЛАНТА  – Официален представите на University of Twente в  България

бул. В. Левски 3, 1142 София

02/986 4001; 0889 086 089

university@edlanta.com

www.edlanta.com

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top