fbpx
Начало » Бакалавър » Летен стаж по време на следване

Летен стаж по време на следване

  • netpro
  • 02 юни 2015
  •  Коментарите са изключени за Летен стаж по време на следване
careers

След като пазара на труда става все по-конкурентен за завършилите университет, престижната диплома и добрите оценки не са достатъчни за намиране на работа. Днешните работодатели търсят теоретични знания, както и практически опит. Ако обучението ви не ви позволява да работите на непълно работно време по време на учебната година, летния стаж може да бъде добра алтернатива.

Ето няколко съвета, които трябва да имате предвид, когато търсите летен стаж:

1) Преди да търсите стаж, трябва да помислите за консултиране по кариерно развитие, което често се предоставя от университета. Повечето университети обикновено имат връзки с местни и международни компании и са в състояние да консултират студентите относно наличните възможности за стаж или дори да препоръчат добър студент на определени комании.

2) Друга добра идея е да се свържете с местните представители на международни организации, които предлагат възможности за стаж в чужбина. Например, AIESEC присъства в повече от 113 страни и осигурява доброволчески и стажантски възможности, които ще изглеждат добре на вашето CV след дипломирането.

3) На последно място, помислете за вариант да се свържете с местните фирми, които работят в същата сфера, в която вие се обучавате. Дори и ако те не рекламират официално стажантски програми, има добър шанс да намерите възможност за стаж при тях, която ще ви помогне да развиете ценни практически умения. Кой знае? Ако имате късмет, може дори да получите платена длъжност и да направи добри професионални контакти, които могат да се окажат полезни в бъдеще. Много компании наемат своите стажанти след дипломирането им, ако те покажат добри резултати по време на периода на стажа. 

Така че, направете най-доброто от вашето лято! Намерете стаж в мечтаната си компания, подобрете своята автобиография и се насладете на професионалния си опит!

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top