fbpx
Начало » Бакалавър » Ключови фигури в областта на образованието, иновациите и предприемачеството на конференция в АУБГ

Ключови фигури в областта на образованието, иновациите и предприемачеството на конференция в АУБГ

  • netpro
  • 27 сеп. 2016
  •  Коментарите са изключени за Ключови фигури в областта на образованието, иновациите и предприемачеството на конференция в АУБГ
C 3715336b4938d8b9779e989c4ab3dfab

Еднодневна конференция, посветена на 25-годишнината на АУБГ, ще се проведе на 30 септември от 9 до 17:30 ч. в театралната зала „Д-р Карл Джераси“ в Студентски център „Америка за България“.  Конференцията ще обедини учени, професионалисти и студенти, които ще обсъдят ключовите фактори за успех в 21-ви век. АУБГ вярва, че образованието, иновациите и предприемачеството са тясно свързани с насърчаването на глобална общност от образовани и ангажирани граждани, които участват активно в политическото, икономическо и социално оформяне на обществата, в които живеят. Сред темите на събитието ще бъдат, както най-новите тенденции в областта на образованието, бизнеса и предприемачеството, така и иновациите като движеща сила за растеж и най-добрите практики в областта на социалното и културно предприемачество.

Основен оратор е Ева Паунова, член на Европейския парламент, а сред участниците са: Нанси Шилер, президент и зам.-председател на УС на фондация „Америка за България“, Анна-Мари Виламовска, секретар по иновационни и здравни политики на Президента на Република България, Евгения Пеева от „Заедно в час“, предприемачът Искрен Кръстев, Даниел Томов от Eleven Accelerator Venture Fund, Саша Безуханова – инициатор и основател на MoveBG, Елвин Гури – успешен предприемач, възпитаник на АУБГ и др.

По време на конференцията ще бъде открита лабораторията за иновации AspireAspire е място за съвместна работа и срещи, посветено на стимулирането на студентски предприемачески дейности. Мисията на Aspire е да предоставя на амбициозните студентипредприемачи пространство, менторство и ресурси, за да направят идеите си реалност. Новата лаборатория за иновации ще бъде официално открита от Ева Паунова и президента на АУБГ Страци Кулински в 12:15 ч.

АУБГ е предприемаческа инициатива, пример за един от най-успешните модели за социално предприемачество. Предприемаческото мислене и иновативен подход в образованието са двигател при сформирането и въвеждането на нови програми и инициативи в АУБГ. Ето защо, креативността, различния подход, способността да анализираш и решаваш комплексни проблеми,  предприемаческо мислене са силно застъпени в програмите на университета. Възпитаниците на АУБГ променят средата, в която работят и живеят. Те влияят върху екосистемата  и спомагат за развитието на своите общества. Това е посоката, върху която АУБГ концентрира усилия и днес – най-важната цел на университета е да развива млади хора и да им дава необходимите знания, умения и ценности, така че след завършването си те да могат да оказват положителен ефект върху живота на хората. Така се роди идеята за  Aspire, чиято цел е да събира на едно място студенти, професионалисти и ментори да създават и разработват нови бизнес модели.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top