fbpx
Начало » Бакалавър » Китайски университет ще търси студенти от България

Китайски университет ще търси студенти от България

  • netpro
  • 30 мар. 2015
  •  Коментарите са изключени за Китайски университет ще търси студенти от България
Китайски университет ще търси студенти от България

За първи път представители на китайски университет пристигат в България, за да поканят наши младежи за студенти. От днес до неделя в НДК преподаватели от Lanzhou Jiaotong University (LZJTU) ще представят програмите и възможностите за стипендии заедно с колегите си от над 18 университета от Европа, САЩ, Русия и Япония.

 Китайският вуз съществува от 1909 г. и е най-добър в областта на инженерните науки, икономиката и мениджмънта. Университетът има 20 департамента, три научни центъра за следдипломна и докторска квалификация. Предлагат се и 34 програми за докторска степен. В него се обучават 30 000 студенти, част от които идват от Русия, Пакистан, Корея, Йемен, Гана, Беларус и т.н.

Университетите от Азия стават все по-привлекателни за студентите по света. От няколко години все повече родители избират децата им да учат източни езици, а университети като Софийския и Великотърновския отвориха центрове за източни езици. Причината е очевидна – Азия става все по-важна икономическа сила за света (особено Китай) и дава повече шансове за добра професионална реализация.

В последния рейтинг на британския вестник „Таймс” сред 200-те най-добри университета в света намират място и шест китайски вуза. Най-много са студентите от Великобритания и САЩ (извън тези от близките на Китай държави). За привличане на европейци и американци са създадени специални курсове, в които част от предметите се преподават на английски език.

Китайските университети привличат чуждите студенти и с евтиния живот. Всички студенти имат право да работят – от даване на уроци до асистенти на западни бизнесмени. В повечето от китайските вузове таксата не надхвърля 2000 долара на година.

Бакалавърските програми в Китай са с продължителност четири-пет години, магистърските – две-три, а докторските – три години. Стандартната учебна година се състои от два семестъра, с едномесечна ваканция през януари. Учебната година завършва през юли.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top