fbpx
Начало » България » Китайска класация определи американските университети за най-добри в света

Китайска класация определи американските университети за най-добри в света

  • netpro
  • 17 авг. 2015
  •  Коментарите са изключени за Китайска класация определи американските университети за най-добри в света
students large 600px

Осем американски университета и два британски попадат в топ 10 в нова китайска класация относно качеството на висшето образование по света. Документът е изготвен от Шанхайския университет, съобщи „Франс прес“.

Първото място вече 13 години неотменно се пада на  „Харвард“. Всъщност –  няма никаква промяна сред първите 10 в сравнение с миналата година. „Станфорд“ и Масачузетският технологичен институт (MIT) отново са на второ и трето място.Калифорнийският университет в Бъркли, „Принстън“ и Калифорнийският институт за технологии остават безпромяна на същите си места – съответно четвърто, шесто и седмо място. Колумбийският университет и Университета в Чикаго заемат осмо и девето място.Кеймбриджкият университет и Оксфордският университетзаемат пето и десето място. Единствената разлика от миналата година е, че Университета в Чикаго е с едно място пред Оксфорд.

В изследването на китайския университет са включени 1 200 университета, като от тях са били класирани само водещите 500. Класацията е критикувана от представители на европейските висши училища, но трябва да подчертаем, че сходни резултати показва и независимата QS World University Rankings.

В топ 20 на класацията има само още два университета, които не са от САЩ, а от Европа – University College London ( 18-о място) и Швейцарският федерален институт за технологии в Цюрих ( 20-о място). Най-добрите китайски университети са Peking University( 115-о място) и Shanghai Jiaotong University (118-о).

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top