fbpx
Начало » Новини » Кариерният център на ИУ-Варна с престижна награда

Кариерният център на ИУ-Варна с престижна награда

  • netpro
  • 05 окт. 2015
  •  Коментарите са изключени за Кариерният център на ИУ-Варна с престижна награда
IU-Varna

Кариерният център към Икономически университет – Варна спечели престижното второ място в Националния конкурс за иновации в кариерното информиране, ориентиране и консултиране в България със своята иновативна уеб-базирана платформа, която подпомага създаването и поддържането на устойчиво сътрудничество между университета и бизнеса – UEBN (University of Economics – Varna Business Network). Конкурсът е организиран от Център за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР) съвместно с Фондация на Бизнеса за образованието и Job Tiger България.

Конкурсът се провежда за четвърта поредна година и тази година се включиха много представители на държавния, неправителствения и частния сектор, които оспорвано се конкурираха в предоставянето на кариерни услуги за ученици, студенти и неучащи. Журито, с представители на организаторите, оцени кандидатурите според критериите: приложимост и въздействие; устойчивост; разпространение на резултатите и иновативност. 

ИУ – Варна участва за втори път. През 2013 г. университетът спечели първото място с дисциплината „Кариерно развитие“.

Тази година Кариерният център участва с иновативната си мрежа UEBN. Мрежата дава възможност за интерактивна комуникация между 6 целеви групи: кандидат-студенти, студенти на ИУ – Варна, алумни на ИУ – Варна, експерти от ИУ – Варна, работодатели и експерти от бизнеса. Мрежата предлага нови услуги за обучаващи се безработни или желаещи нова работа лица от целевите групи, както и развитие на дигитални компетенции. Тя рефлектира върху повишаване качеството на предоставяните от ИУ – Варна образователни услуги.

Да се възползват безплатно от услугите на UEBN могат ученици, студенти и алумни на ИУ – Варна, преподаватели и служители от университета, работодатели и всички експерти от бизнеса, които проявяват желание за съвместни проекти с останалите целеви групи.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top