fbpx
Начало » Любопитно » Кандидатът за световен учител организира Европейска седмица на програмирането

Кандидатът за световен учител организира Европейска седмица на програмирането

  • netpro
  • 24 окт. 2016
  •  Коментарите са изключени за Кандидатът за световен учител организира Европейска седмица на програмирането
Vraca

Най-голямото ИТ събитие в Северозапада – Code Week Враца, част от Европейската седмица на програмирането, се проведе във Враца. Целта е гражданите на града и региона да се запознаят с модерните възможности за работа в най-успешния сектор в България – ИТ сектора. Откриването бе в събота в спортната зала на ПМГ „Акад. Иван Ценов“. Миналата година в събитието участваха 250 участника и 20 лектора, а тази година участниците бяха над 250.

Организатор на събитието е сдружение “Враца софтуер общество” (http://school.vratsasoftware.com/), чиято мисия е създаване на ИТ- общество във Враца, което чрез качествено образование дава възможност на врачани да работят предизвикателна и добре платена професия в родния си град.

Създател на това общество е Емилиян Кадийски, програмист и учител, който с подкрепата на министъра на образованието и науката Меглена Кунева се бори за глобалната учителска награда The Global Teacher Prize 2017.

Инициативата включи безплатни лекции и практически занимания с професионална насоченост по едни от най-търсените теми в информационната ера. Всеки участник избра един от следните модули:

 

 

Създаване на сайтове за начинаещи с WordPress

Увод в програмирането (Java, C#, друг)

Създаване на приложения за Андроид

Front-end – създаване на сайтове и уеб приложения с HTML, CSS и JavaScript

Видеообработка

Photoshop

·  Анимиране

·  Роботика за начинаещи

·  Софтуерно тестване (QA)

·  Програмиране за най-деца (5-7 клас)

·  Роботика за деца (5-7 клас)

·  Бизнес мислене

·  Хакатон

 Получените знания и умения ще помогнат на участниците да се усъвършенстват в даденото направление и да намерят работа в желаната от тях насока, както онлайн, ако предпочитат да работят във Враца, така и в едни от най-успешните фирми в България.​

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top