fbpx
Начало » Любопитно » Как ще прекараш лятото си в САЩ, зависи най-вече от целите, които си си поставил

Как ще прекараш лятото си в САЩ, зависи най-вече от целите, които си си поставил

  • Milena Uzunova
  • 14 сеп. 2017
  •  Коментарите са изключени за Как ще прекараш лятото си в САЩ, зависи най-вече от целите, които си си поставил

Лина e на 22 години. Учи скандинавистика в СУ „Св. Климент Охридски“, като тази година ще бъде трети курс. Това лято тя прекарва първата си студентска бригада в САЩ. Веднага щом се връща, разказва пред екипа ни за своите впечатления:

Току-що се връщаш от бригада в САЩ. Къде прекара лятото?

Бях на бригада в Олд Орчард Бийч – малък курортен град на брега на Атлантическия океан в щата Мейн.

Какво представляваше работата ти?

Работих на две напълно различни позиции – първата ми работа беше оператор на игра в луна парк, а втората- сервитьорка в италиански ресторант . Може би единственото общо между двете позиции беше постоянният контакт с най-различни хора, което бе и най-голямото предизвикателство за мен.

Разкажи ни повече за процеса по кандидатстване за позицията?

За програмата се кандидатства изключително лесно. Просто трябва да си редовен студент, владеещ английски, и да се запишеш в някоя от агенциите, които изпращат хора всяко лято в САЩ. След това имаш две опции – самостоятелно да осигуриш работната си оферта или да отидеш на среща с американски работодатели, организирана от агенцията ти. Аз лично избрах второто, защото кандидатствах за първа година и исках да имам по-голяма сигурност. Хубавото е, че предварително можеш да се запознаеш с различните региони и предлаганите работни оферти и да подбереш онези, които ти допадат най-много. Важно е обаче да се запишеш възможно най-рано, защото колкото повече отлагаш, толкова по-ограничен е изборът от работни позиции.

Какви са цялостните ти впечатления? Заслужава ли си?

Как ще прекараш лятото си в САЩ, зависи най- вече от целите, които си си поставил. Ако заминаваш единствено заради приключението и забавлението, можеш спокойно да работиш само на едно място и през свободното си време да пътуваш, да се срещаш с хора, да ходиш на плаж или планина или просто да си почиваш. Ако обаче целта ти е да спестиш пари, почти задължително ти трябва и втора работа, което свежда свободното време до пълен минимум. Препятствия има през цялото време, но ако си упорит, със здрави нерви и с правилните очаквания, нещата се получават. При всички положения преживяването не е за изпускане.

Кое за теб беше най-ценното в преживяването? Препоръчваш ли го?

Една от най-хубавите и ценни страни на програмата е самостоятелността и опита, които придобиваш, а и възможността да се запознаеш с всякакви хора и култури. Аз лично все още трудно осъзнавам всичко, което ми се случило за по-малко от 4 месеца, прекарани там. Но може би най-сладката част от цялото приключение е възможността да пътуваш, след като приключиш работата си. Вълнението да посетиш места, които си мечтал да видиш цял живот, определено осмисля всички трудности и нелеки моменти, през които си преминал, за да стигнеш дотам.

 

Интервю на Милена Узунова

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top