fbpx
Начало » Любопитно » Как да разпознаем лошия човек за 5 минути?

Как да разпознаем лошия човек за 5 минути?

  • bobi
  • 18 сеп. 2019
  •  Коментарите са изключени за Как да разпознаем лошия човек за 5 минути?

Животът е твърде кратък, за да го изразходвате за комуникация с лоши и негативни хора. За щастие има няколко специфични признака на тези индивиди, които могат да бъдат идентифицирани само за 5 минути комуникация с тях.

Те постоянно критикуват някого

Най-вече тези, които не присъстват по време на разговора. Тоест тази критика е безполезна и служи единствено за самоутвърждаване за сметка на другите. И не само критиката – преразказването на клюки и конкретни обиди на хора, с които се случват идеологически конфликти – също е характерен признак на лошия човек.

Те постоянно се оплакват

Те имат добри аргументи, обясняващи защо всичко е лошо и кой точно е виновен за нещастията им в живота. Освен това самите те не присъстват в списъка им. Но обстоятелствата, положението на звездите и планетите, правителството и лошото родителство – това са само малко част от виновните.

Те изискват специално отношение

Вие „задължително трябва да влезете в положението им“, да им дадете съвети, да ги разберете и наистина – те са „толкова по-добри от другите“, че трябва да се радвате, че изобщо са се обърнали към вас. И по всякакъв начин търсят внимание от другите.

Те се хвалят

Победата на някой друг е случайност или безсмислено събитие. Собствената обаче, дори и най-малката – повод за гордост и истории, които разказват на всички. Те няма да се възхитят на вашите постижения, но вие на техните- задължително.

Те ви карат да се оправдавате

Най-простият метод на психологическа манипулация: накарайте човек да се почувства виновен – и можете да направите каквото искате с него. Извиненията са най-простата степен на вина. Нищо много сериозно, но вътрешният дискомфорт ще ви принуди да се съгласявате повече с изискванията на лошите хора.

Те не подобряват вашето настроение и благополучие

След разговор с добри приятели се чувствате по-добре. Независимо от това, производството на серотонин и други полезни хормони е много важно нещо. Но когато се занимаваме с лоши хора, нищо от това няма да се случи. Дори напротив, настроението ви само се влошава.

Те не се интересуват от вашите проблеми

Не, те няма да го направят. Дори на ниво на формално изразяване на съчувствие и потупване по рамото. Щом говорите за вашите дела, те сменят темата и свеждат всичко до собствените си проблеми. И какво се случва в живота ви – те изобщо не се интересуват. За тези хора вие сте просто инструмент за решаване на техните проблеми.

Източник: http://happierthinking.com

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top