fbpx
Начало » Любопитно » Как да подобрите английския на детето си

Как да подобрите английския на детето си

  • netpro
  • 01 дек. 2016
  •  Коментарите са изключени за Как да подобрите английския на детето си
childrens encyclopedia

Днес без английски не може. Това е ясно. Вече е модерно всички деца да ходят на курсове от малки и да се връщат изтощени вкъщи. Безспорно има много добри школи и мотивирани учители, които помагат на малките да разучат тънкостите на езика на Шекспир. Това обаче е скъпо удоволствие и – както вече споменах – изтощава доста децата.

Най-големият риск е малчуганите да спрат да харесват езика, заради прекаленото натоварване, което свързват с него. И така идва дилемата – как хем да не разчитаме само на училището, хем да не претоварваме децата с курсове, задачи и упражнения. Ето няколко идеи:

 

Повече телевизия и компютърни игри

Говоря абсолютно сериозно. Много родители сигурно смятат това за “бича на нашето съвремие”, но истината е, че е подходящ начин за забавно учене на английски. Има дори специално разработени видеоигри, които помагат децата със запомнянето на думи и граматически правила. Има варианти както за смартфони, така и за таблети и персонални компютри.

Що се отнася до телевизията – няма нищо по-добро от това детето да слуша правилна реч от хора, за които английският език е роден. Затова – не се плашете от филмите. Гледайте ги заедно, задавайте въпроси на детето си, помолете го да ви преведе нещо, (защото “уж” не сте разбрали) и му помагайте.

 

Говоренето е най-добрият учител

Една от основните причини по-възрастните да напредват по-бавно с чуждите езици (освен обективните промени в мозъка) е фактът, че се срамуват да говорят свободно и да допускат грешки. Децата нямат този срам и вие трябва да направите така, че да не го придобиват. Не им се карайте, когато грешат и не се фиксирайте върху оценките в училище.

Стимулирайте да играят и да мислят на този език. Разменяйте думи с тях. Измислите някаква игра ако трябва. Но детето трябва да говори спокойно! Разбира се, живеем в България и не може да зарежем родния си език в името на английския, но няма нищо лошо в това да му помагате и да размените няколко думи с него, докато учи.

 

Купувайте му детски книжки и енциклопедии

Добре, след като ви стресирах с твърдението си за видеоигрите, ще трябва да призная, че и книгите вършат работа. Намерите книги с много картинки и забавен и кратък сюжет. Ако моето собствено детство е подходящ критерий – детските енциклопедии вършат чудесна работа. Такива на английски не е лесно да се намерят, но все пак живеем в свързан свят и онлайн има всичко.

В ранна възраст е важно да превърнете четенето в забавно и разнообразно занимание. Разглеждайте заедно картинките и помолете детето да ви обясни сюжета. Така не само ще научи нещо, но и ще се чувства добре и гордо с това, че постига нещо.

Материал на Йордан Карапенчев

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top