fbpx
Начало » Бакалавър » Как да излезнем от зоната си на комфорт и да създаваме приятелства по-лесно

Как да излезнем от зоната си на комфорт и да създаваме приятелства по-лесно

  • Milena Uzunova
  • 07 сеп. 2017
  •  Коментарите са изключени за Как да излезнем от зоната си на комфорт и да създаваме приятелства по-лесно

Влизането в университет (особено в чужбина) може да бъде едновременно вълнуващо и напрегнато начинание – това е моментът, в който излизате от зоната си на комфорт, започвате нови неща и се срещате с много хора. В първата седмица обикновено се организират активности с цел въвеждане на новите студенти в атмосферата. Ето и няколко допълнителни идеи за по-бърза адаптация:

  1. Членувайте в клубове по интереси

Каквито и да са вашите хобита, със сигурност ще намерите клуб в университета, свързан с тях. Освен да развивате вече съществуващите си интереси добра идея е да изпробвате и нещо ново – какво винаги сте искали да правите, но все не ви е оставало време? Чужд език или някой различен спорт? Университетите в чужбина предлагат разнообразие от активности и групи, в които ще срещнете хора, близки по интереси до вас.

  1. Изследвайте района

Колкото и добре да познавате района около университета, няма нищо по-хубаво от това да се разходите с приятелите си. Изгубете се и открийте нови места – различни от лекционните зали, в които прекарвате време всеки ден. Не е изключено да намерите случайно кътчета, които да ви станат любими.

  1. Проверете възможности за семестър или година в чужбина

В зависимост от това какво учите, в повечето университети има възможност за един семестър или цяла година обучение в чужбина. Обикновено това се случва след втората година, затова е добра идея да проверите опциите през първата си година в университета. Университетите предлагат помощ в избора на дестинация и учебно заведение, а преживяването е незабравимо. Много от вашите състуденти също ще заминат и това ще бъде повод да заздравите приятелствата си с тях, както и да създадете много нови.

  1. Задавайте въпроси

Започването на университет е най-доброто време да задавате всички въпроси, които ви минат през главата. От това да попитате за залата, в която ще се проведе следващата лекция, до въпрос относно значението на някоя дума. Задаването на въпроси ще ви стимулира да бъдете по-общителни и да създавате възможности за комуникация с  други хора. Никой въпрос не е глупав – не се чувствайте нервни.

  1. Не променяйте себе си

Приобщаването към студентския живот не значи, че трябва да се променяте, за да се впишете в обстановката. Не позволявайте да се заличите като човек, а вместо това се развивайте в човека, в който искате да се превърнете. Да бъдете себе си е най-добрият начин да се впуснете в нови ситуации, защото ще се чувствате комфортно в собствената си кожа. Помнете, че не само вие сте новият/новата и всички около вас се чувстват по подобен на вас начин.

 

Материал на Милена Узунова

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top