fbpx
Начало » Любопитно » Какво са правили най-успелите хора в света на 25 години

Какво са правили най-успелите хора в света на 25 години

  • Milena Uzunova
  • 02 авг. 2017
  •  Коментарите са изключени за Какво са правили най-успелите хора в света на 25 години

Какво ли са правили едни от най-успелите в света на бизнеса на 25-ата си годишнина. Стив Джобс и Ричард Брансън вече са управлявали успешни компании, докато на останалите им е било необходими малко повече време, за да достигнат до върха.

Вижте историите на няколко от най-известните хора в света:

Доналд Тръмп

Президентът на САЩ израства в богато семейство. За стойността на парите той научава от баща си, който го кара да връща празни бутилки, за да изкара няколко долара. По-късно той наследява компанията му Elizabeth Trump & Son.

Стив Джобс

На 25-годишна възраст Джобс листва компанията си на борсата, което го прави мултимилионер. В края на първия ден на търговия пазарната оценка на Apple достига 1.2 млрд. долара. За сравнение – днес тя е с капитализация от 751 млрд. долара.

Уорън Бъфет

В ранните си 20 години Бъфет работи като инвестиционен консултант в Buffett-Falk & Co, преди да се премести в Ню Йорк и да стане анализатор на ценни книжа. Работата му е предложена от друг велик инвеститор – Бенджамин Греъм, а заплатата му 12 000 долара на година.

На 26 г. Бъфет основава Buffett Associates Ltd., където седем негови приятели и роднини инвестират по 105 000 долара. След 3 г. парите вече били удвоени.

Шерил Сандбърг

Настоящият главен оперативен директор на Facebook е пред завършване на магистратурата си в Харвард, а освен това работи и към Световната банка под опеката на нейния професор и ментор Лари Самърс.

Ричард Брансън

На 20 г. Брансън отваря малък музикален магазин, наречен Virgin Records, на 22 г. прави собствено студио, а година по-късно звукозаписна компания, която след това продава за 1 млрд. долара.

Марк Закърбърг

В петата си година от създаването на Facebook Закърбърг е на 25 г., а компанията му излиза на печалба за първи път в историята. Потребителите на социалната мрежа вече са 300 млн. души.

Марк Кюбан

На 25 г. Кюбан завършва Университета в Индиана и се мести в Далас. Първоначално той започва да работи като барман, а по-късно продава и компютри.

Мариса Майер

На 24 г. Майер постъпва на работа в Google, където е служител номер 20. Тя остава на работа в компанията 13 г., преди да поеме поста на главен изпълнителен директор на Yahoo.

Джоан Роулинг 

Идеята на Роулинг за Хари Потър идва на 25-годишна възраст, докато чака 4 часа закъснение на влака й. По това време тя работи като адвокат, но малко по-късно е уволнена оттам заради прекалените й мечти в работно време за Хари Потър. Обещетението обаче й помага да отдели цялото си време на книгата. В следващите три години Роулинг се жени, ражда дъщеря си, развежда се, диагностицирана е с депресия, но успява да завърши книгата си през 1995 г. и е публикувана през 1997 г. Днес тя е милиардер

Лари Елисън

Едва 22-годишен Елисън се мести в Калифорния, където започва да работи като програмист. По-късно той основава Oracle, а днес е един от най-богатите хора в света. Състоянието му днес се оценява на 51.3 млрд. долара, което му отрежда осмата позиция в най-престижната класация на света.

Джеф Безос

На 24 г. Безос започва работа в Bankers Trust, за да създаде революционен банков софтуер. Две години по-късно той вече е вицепрезидент на компанията. Днес Безос е на втора позиция сред милиардерите с богатство от 83.3 млрд. долара.

Ерик Шмид

Главният изпълнителен директор на Alphabet, компанията майка на Google, все още учи по това време в Berkley, а през ваканциите работи в Xerox.

Елон Мъск

На 24-годишна възраст Мъск напуска Станфорд и основава своя собствена интернет компания, наречена Zip2. Четири години по-късно той я продава на Compaq за сумата от 307 млн. долара и така успява да финансира следващото си начинание – PayPal.

Джей Зи

Рапърът Шон Картър тогава е на 20 години и вече е започнал своята кариера, но все още е сравнително неизвестен. Всичко това се променя, когато след седем години, той и двама приятели основават звукозаписната си компания Roc-A-Fella Records. Малко по-късно Картър или Джей Зи издава и първия си албум Reasonable Doubt. Днес Джей Зи е женен за Бионсе, a съвкупното им състояние се оценява на 1.16 млрд. долара.

 

Източник: profit.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top