fbpx
Начало » Любопитно » Какво да четем през лятото: изборът на Бил Гейтс

Какво да четем през лятото: изборът на Бил Гейтс

Създателят на „Майкрософт“ Бил Гейтс е страстен читател, който споделя в социалната мрежа Goodreads препоръките си за четива през лятото. „Нито една от тях не може да се приеме за „леко четиво“, предупреждава той.

 

Upheaval: Turning Points for Nations in Crisis на Джаред Даймънд
„Голям почитател съм на всичко, написано от Джаред, и последната му книга не е изключение. Тя изследва как обществата реагират в моменти на криза. Той използва поредица възхитителни проучвания, за да покаже как нациите са се справили с екзистенциални проблеми като гражданската война, чуждестранни заплахи или болести. Звучи малко депресиращо, но приключих книгата с още по-голям оптимизъм по отношение на способностите ни да решаваме проблеми.

Nine Pints: A Journey Through the Money, Medicine, and Mysteries of Blood на Роуз Джордж
Тази книга не е за вас, ако се гнусите от кръв. Но ако като мен я намирате за нещо удивително, ще харесате тази книга на британска журналистка с особено тясна лична връзка с темата. Фен съм на книги, които се задълбочават в определена тема, така че тази е точно по мой вкус. Пълна е със супер интересни факти, които ще ви накарат да оцените кръвта по нов начин.

A Gentleman in Moscow на Амор Тауълс

Романът на Тауълс разказва за граф, осъден на домашен арест в московски хотел. Той е забавен, умен и изненадващо оптимистичен. Дори ако не обичате да четете за Русия, колкото мен (изчел съм всичко на Достоевски), тази книга е изумителен разказ, който би се понравил на всекиго.

Presidents of War: The Epic Story, from 1807 to Modern Times на Майкъл Р. Бешлъс

Интересът ми към всички аспекти на Виетнамската война ме тласна към тази книга. Докато я довърша, научих много не само за Виетнам, а и за другите осем големи конфликта, в които САЩ са влезли по между началото на 19-ти век и седемдесетте години. Широкият поглед на автора ви позволява да забележите важни уроци за лидерството.

The Future of Capitalism: Facing the New Anxieties на Пол Колие
Последната книга на Колие е водещ към размишления поглед към въпрос, който занимава много хора. Не съм съгласен с него за всичко – мисля, че анализът му е по-силен от предложените решения. Но позицията му на икономист му дава добра перспектива към бъдещето на капитализма.

Източник:dnevnik.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top