fbpx
Начало » България » Какво да уча, за да стана министър

Какво да уча, за да стана министър

  • netpro
  • 28 апр. 2017
  •  Коментарите са изключени за Какво да уча, за да стана министър
11111111111111111111

Минаха поредните избори и у нас от другата седмица се очертава да има ново правителство. Макар имената на министрите да не са обявени официално, медиите от седмици тиражират списъци с фаворитите за най-високите длъжности в държавата. И, тъй като от образованието трябва да има практическа полза и кариерна реализация, решихме да проверим какво са завършили родните първенци.
Така де – ако сред нашите читатели се крие бъдещ кандидат-министър, ще е важно да научи към каква специалност да се насочи. Правим уговорката, че тези имена не са сигурни, нито са всички… но са най-вероятните.

Другата седмица ще знаем повече. Дотогава – да започваме с премиера:

1. Бойко Борисов – министър-председател

Новият стар премиер Бойко Борисов е завършил Академията на МВР в Симеоново. През 1977 той кандидатства във факултет „Държавна сигурност“, но не е допуснат и се прехвърля към „Противопожарна охрана“, заради миналото на дядо му, който е разстрелян от комунистите през 1944 година. През 1982 година Борисов се дипломира като инженер по специалността „Противопожарна техника и безопасност“ .

2. Томислав Дончев – вицепремиер

Най-вероятният бъдещ вицепремиер Томислав Дончев през 1997 година получава магистърска степен по Философия във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ (ВТУ) и започва работа като учител в града. След като се захваща с обществена дейност, Дончев записва и втора специалност – Стопанско управление, отново във ВТУ, която завършва през 2006.

3. Красимир Каракачанов – вицепремиер

За вицепремиер се спряга и лидерът на ВМРО – Красимир Каракачанов. През 1990 г. той завършва Софийския университет „Св. Климент Охридски“ със специалност История. В последствие защитава и докторантура по право в ЮЗУ„Неофит Рилски“ с дисертация на тема „Външнополитическата дейност на ВМОРО (1893 – 1918 г.)“

4. Владислав Горанов – финанси

Практически сигурно е, че следващият финансист номер 1 ще се казва Владислав Горанов. Горанов е завършил магистърска степен по Счетоводство и контрол в Стопанската академия в Свищов  през 1999. Предишният път, когато става министър, започва и докторантура в УНСС, в катедра „Човешки ресурси и социална защита“.

5. Лиляна Павлова – регионално развитие

Бъдещият строителен министър е завършила УНСС със степен бакалавър по Международни икономически отношения. След това отива във Варненския свободен университет, където завършва магистратура по Публична администрация и европейска интеграция. За докторската си степен по икономика, Павлова отново се връща към УНСС.

6. Ивайло Московски – транспорт

Ивайло Московски най-вероятно ще се върне в Министерството на транспорта още другата седмица. Той е завършил бакалавърска степен по Публични финанси в УНСС, а след това се насочва към Стопанската академия в Свищов, където завършва магистратура по Финансов мениджмънт.

7. Милена Дамянова – образование

Нашите читатели сигурно особено се вълнуват от името на бъдещия просветен министър. То не е много сигурно, но засега фаворит е Милена Дамянова. Тя завършва бакалавърска степен по Унгарска филология в СУ „Св. Климент Охридски“. След това се насочва към Стопанската академия в Свищов (да, доста министри са учили там), където записва  Финансов мениджмънт.

 

 

материал на Йордан Карапенчев

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top