fbpx
Начало » Любопитно » Какво говори цветът на очите ни за нас

Какво говори цветът на очите ни за нас

  • netpro
  • 15 май 2017
  •  Коментарите са изключени за Какво говори цветът на очите ни за нас
eyes

Казват, че очите са прозорец към душата, но се оказва, че те са прозорец към много повече. Знаехте ли, че да имате кафяви очи, означава да имате по-бърза реакция, отколкото някой със сини очи? А знаете ли, че да имате зелени очи може да бъде знак, че сте по-склонни да развиете рядък вид рак на очите? Някои учени и изследователи вярват, че цветът на очите наистина може да предскаже тези неща, пише в. „Индипендънт“

Зелени, сиви или сини очи

„Клинично казано, хората със сини или светли ириси обикновено са по-чувствителни към светлината“, казва Рут Уилямс, президент на Американската академия по офталмология. „Това вероятно се дължи на недостига на абсорбиращия светлината пигмент в очите“, обяснява тя. Наличието на по-светли очи, може да означава повишен риск от рак. Причината е, че по-светлите очи има по-малко пигмент, който да ги защити от ултравиолетовите лъчи, така че има по-голям риск от меланома на средния слой на окото – изключително рядък вид рак. Освен това обикновено хората с по-светли очи имат също така и по-светла кожа, което означава, че често са изложени на по-висок риск от рак на кожата.

Кафяви очи

Според проучване, направено в университета в Луисвил, хората с кафяви очи имат малко по-кратко време за реакция по определени атлетични упражнения, отколкото тези със светли очи. Но изводите не са достатъчно безспорни, за да се твърди това със сигурност. В крайна сметка очите не могат със сигурност да са белег, че ще се разболеем или ще бъдем по-добри спортисти, но е много важно да ги наблюдаваме за промени. Ако бялото на очите ви почервенява или пожълтява, ако зениците стават мъгляви или роговичният пръстен става бял, това може да са знаци за здравословен проблем и е важно да се направи консултация с лекар.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top