fbpx
Начало » Любопитно » Какви хора най-често използват LinkedIn

Какви хора най-често използват LinkedIn

  • netpro
  • 29 апр. 2015
  •  Коментарите са изключени за Какви хора най-често използват LinkedIn
linkedin

Социалната мрежа LinkedIn едва ли някога ще догони гигантите като Facebook или Twitter по брой потребители, но това не означава, че нейното влияние е малко. За тези, които все още не са се срещали с нея, правим уточнението, че това е платформа, чрез която професионалисти от различни области търсят работа или просто поддържат деловите си контакти.

Наскоро от мрежата публикуваха интересни данни за своите потребители, които ни помагат да си отговорим на въпроса: Какъв е профилът на потребителите на LinkedIn. 

Като начало – можем условно да разделим потребителите на две групи: активно търсещи работа и пасивни. Първите съставляват едва около една четвърт от потребителите, но – както и името им подсказва – са най-активни. Създават постове, свързват се с работодатели и потенциални колеги. Останалите три четвърти предимно поддържат връзките си с колеги и приятели, но трябва да отбележим, че 45 на сто все пак биха били склонни да разговорят с HR, който се заинтересува от тях. Най-активни са гражданите на Индия и Обединените арабски емирства, а най-доволни от сегашните си позиции са шведите. 

Мнозинството хора все пак са доволни от сегашната си работа – 27 на сто напълно, и още 45 относително. Крайно разочарованите са едва 4 процента. Отново има сериозни разлики в различните страни. Служителите в Холандия, Канада и Швеция отиват най-усмихнати на работа, докато на другия полюс са хората в Русия и Китай, където едва 15-16 са напълно доволни от местоработата си. 

Проучването показва и, че почти никой не се интересува от това как е формулирана точната „титла“, която върви с работата. С други думи – важно е съдържанието, а не името. Изненадващо малко хора държат да имат добри, приятелски отношения с преките си началници. Вида на офиса и дори времето, нужно за пътуване до работа, също не са сред водещите фактори при търсене на ново работно място. 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top