fbpx
Начало » Бакалавър » И Американският университет в България вдига таксите за обучение

И Американският университет в България вдига таксите за обучение

  • netpro
  • 14 мар. 2016
  •  Коментарите са изключени за И Американският университет в България вдига таксите за обучение
American University Bulgaria

На 31 януари 2016, в  Ню Йорк, САЩ, членовете на настоятелството на АУБГ решиха, че ще бъдат направени промени в таксите за образование, настанява и студентски дейности.  От следващата академична година (2016-2017) таксите ще се увеличат с 400 щатски долара, в сравнение с 2015-2016. Така общият размер на годишните такси за образование в частното висше училище ще достигне до 11 700 долара годишно.

Що се отнася до настаняването – таксите ще се увеличават в зависимост от общежитието. Студентите, които живеят в Скаптопара I или II ще плащат с по 20 долара повече или – 1 410 на година. Обитателите на Скаптопара III ще плащат с по 40 долара повече и животът в общежитието за 1 година ще им излиза 1 750 щатски долара.

Намаление ще има единствено за живущите в тройни стаи. Много студенти живеят в такъв тип общежития, но заплащат същите цени като колегите си с двойни стаи. Но, имайки предвид, че мястото в такива стаи е по-малко, от следващата учебна година ще плащат с по 180 долара по-малко на човек.

Немалко студенти са против увеличенията, коментира медията на студентите от АУБ  – AUBG Daily. “Не съм съгласен с увеличението на таксите за обучение, защото когато избирахме образованието си, си направихме сметка с едни цени. А днес за всички е трудно да поддържат начина си на живот“ – коментира Уенди Качори от Университета.

Източник: http://aubgdaily.com/

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top